• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  INFUZIJA – Pravda, Ti i ja

  INFUZIJA – Pravda, Ti i ja

  INFUZIJA – Pravda, Ti i ja / FiDBOX, 2023 / CD, Dig / rock / Bosna i Hercegovina, Srbija

  Predstavljanje benda prepustio sam njegovom osnivaču – Rajku Ostojiću – “Infuzija je bend koji je nastao u Bratuncu (BiH), 2016. godine. Bend sam napravio sa svoja dva sina – Mirko (gitara, vokal) – on je tada imao 13 godina i – Đorđe (bubnjevi) – on je tada imao 9 godina. Ja se zovem Rako i tada sam imao 37 godina. Preuzeo sam ulogu basiste i pjevača. Od samog početka, želio sam da se posvetimo autorskom radu. Svirajući obrade najvećih ex YU hitova, bend je sazrijevao i zvučao je dostojan pažnje publike. Ispočetka je pažnju plijenila činjenica da je u pitanju zanimljiva priča, otac i dva sina. Već smo time bili prihvaćeni, ali ja sam bio svjestan da će ta dvojica dječaka brzo porasti i da publici moramo pružiti jači adut da bi nas zapazili i zapamtili. Stalno smo radili, nismo štedjeli vrijeme za vježbanje, skidanje dobrih tuđih pjesama i stvaranje svojih. Pošto smo tad živjeli u Bratuncu, znali smo da na scenu možemo isplivati jedino ako budemo uporni i radni. Sve što smo imali, uložili smo u bend, u opremu i studio za snimanje. Sve smo postizali zajedno uz ogromnu i bezrezervnu podršku moje supruge Dobrile (Mirkove i Đolove majke).

  Naš put je bio uobičajen poput puteva drugih bendova koji su se borili za svoje mjesto pod balkanskim nebom. Prijavljivali smo se na razne festivale, takmičarskih karaktera i ostalih, da bi nam se otvorili putevi ka široj teritoriji i publici. Učestvovali smo na gotovo svim festivalima, na koje smo stigli i koje smo smatrali relevantnim za rock and roll bendove. Istina je da su nam time otvarane nove mogućnosti i šanse da pokažemo da li nešto znamo. Pošto smo se pretvorili u prave zavisnike svirke i nastupa, igrom sudbine sam otac svojim članovima benda. Insistirao sam da moje kolege ostavljaju dobre rezultate u školi i oko škole, to je bio prvi uslov da radimo zajedno. Drugi uslov je bio da redovno vježbaju. Momci su zaista ispoštovali dogovor, obojica su odlični učenici i jako lijep primjer svojim vršnjacima.

  Danas živimo u Novom Sadu, razlog što smo se preselili je dalje školovanje braće Ostojić, a da pri tom sačuvamo formu našeg benda, da se u budućnosti ne desi da proslavljamo ne znam koliko godina benda. Održavanje kontinuiteta rada benda je jako bitno za postojanje i napredovanje. Prije nego što ćemo se preseliti u Novi Sad, u Bratuncu smo imali mnogo dobrog prijatelja, Dejana Živanovića. Zbog teške bolesti, napustio nas  je na žalost svih onih koji su ga voljeli. Dejan je bio vrstan muzičar, a poznavao je i bavio se audio produkcijom. Pružio nam je svu podršku i znanje da snimimo album, koji smo godinu dana nakon njegove smrti objavili. Život u Novom Sadu nam je donio puno važnih i dobrih prijatelja, baš baš dobrih, onih koji su nam pomogli da se što lakše prilagodimo svim stvarima koje selidba sobom nosi. Među tim važnijim je i Goran Jović, vlasnik izdavačke kuće Fidbox. Imali smo i ranije nekih neuspjelih pregovora sa nekim izdavačkim kućama u Srbiji, nisu nam se svidjeli njihovi predlozi ugovora i njihovi pristupi. Čekali smo dobru priliku i onda smo upoznali našeg Gorana. Fidbox je izuzetno ozbiljna firma, nema laži, nema prevare, sve što je u njihovoj moći, zaista urade za svoje klijente i što se nas tiče oni su najbolji. Izdali u nam album ‘Pravda, Ti i ja’, na kom se nalazi 12 naslova – jedan instrumental i 11 pjesama. Imali smo dosta sponzora za album i što se tiče finansijske strane, uopšte se nismo namučili da naš prvi album ugleda svjetlost dana. Problem je bio naći dobru izdavačku kuću, ljude koji su od riječi.

  Infuzija ima mnogo prijatelja, ali ozbiljnih i pravih prijatelja. Muzika nam je sve te ljude donijela u život. Jako puno sviramo i ima nas svugdje. Traže nas na bini, u našem svijetu je to najvažnije od svega. Moto klubovi su danas jedan od najvažnijih faktora za rock and roll i oni su danas gardiani naše muzike. Razmjenjujemo energiju. Infuzija najčešće svira po moto susretima. Tu ćete nas najprije i čuti uživo.

  Gospodine Matoševiću, hvala Vam najljepše na predstavljanju našeg benda, na Vašem portalu Barikada. Veliki pozdrav za sve vaše pratioce – Rajko Ostojić, Mirko Ostojić i Đorđe Ostojić. Novi Sad, 09.07.2023. godine.

  DiskografijaPravda, Ti i ja (FiDBOX, 2023)

  Infuzija su – Mirko Ostojić (gitara, vokal, prateći vokali) ; Rajko Ostojić (bass gitara, vokal, prateći vokali) ; Đorđe Ostojić (bubnjevi, prateći vokali) – uz gosteDejan Živanović (prateće gitare, sintovi, prateći vokali) ; Tanja Mandić (vokal, 11) ; Ivan Živanović (klavijature, 12)

  Prije nekoliko godina imao sam neke pokušaje pisati o bendu Infuzija, ali mi komunikacija sa tm bendom nije baš “išla“. Stjecajem okolnosti, opet smo “zajedno“. Sreo sam se neki dan sa Rajkom, a on mi je, između mnogih drugih dioskografskih izdanja, donio i album svog benda Infuzija. Naravno, preslušao sam ga sa posebnom pažnjom.

  Muziku i aranžmane za sve pjesme potpisuju članovi benda Infuzija, osim za pjesmu “Magle“, za koju je muziku i tekst napisao Dejan Živanović. Tekstove za šest pesama napisao je Rajko Ostojić, tri teksta djelo su Tanje Mandić, a jedan tekst potpisuje Radeta Pisarevića. Kao prvo, pozdravljam da su za svoj prvi album izabrali autorski materijal.

  Same pjesme su dvojakog ugođaja – neke su brze, neke su baladerske. Isto tako – smjenjuju se dva glavna vokala. Nerijetko, vokali su višeglasni – to ne treba nikoga da čudi – sva trojica, a i gostujući muzičari, pjevaju prateće vokale. Instrumentalna pratnja je sigurna i uigrana. Pjesme su hitične, “nose” na prvo slušanje. Nema na tom albumu ništa revolucionarno. To je standardni rock and roll na koji smo se već odavno navikli.

  Album, “Pravda, Ti i ja“, dobra je osnova za buduću nadgradnju koju očekujem od članova benda Infuzija. Drugi album, manje više, uvijek je presudan za buduću karijeru svakog benda / izvođača. Drugi album ispravlja “greške” prvog, a za svoju osnovu uzima samo one “svijetle” momente prvog albuma. Nadam se da će članovi benda Infuzija znati odrediti svoj budući put za nastavak još uspješnije muzičke karijere.

  Infuzija – “Pravda, Ti i ja” – 1. ARHANGEL ; 2. KRIV SAM JA ; 3. SVEGA SE ODRIČEM ; 4. SAT ; 5. UMORNA ZEMLJA ; 6. SJENKE NA ZIDU ; 7. MAGLE ; 8. PAKUJEM KOFERE ; 9. PRAŠTAJ ; 10. KIŠA ; 11. LJUBIĆU TE U SNU ; 12. MOJ GRAD (Instrumental)

  Foto – Mladen Kojić

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100063639103996 / https://fidbox.rs /

  YT – Infuzija – Magle

  YT – Infuzija (ft. Ninoslav Dobrijević, Dejan Živanović) – Praštaj