• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  HURLEUR – Ja!

  HURLEUR – Ja!

  HURLEUR – Ja! / RnR Records, 2017 / CD / melodic punk rock / Srbija

  Hurleur je energična, melodic punk rock četvorka potekla iz Negotina, Srbija. Trenutno su stacionirani u Beogradu. Bend je oformljen 2012. godine i od tad funkcioniše u, manje više, istom sastavu. Iako po godinama mlada, ova četvorka se može pohvaliti pozamašnim iskustvom, sa nastupima na festivalima Exit, Arsenal Fest, 3. Belgrade Demo Fest Live (2015. godine), 49. Gitarijadi Zaječar (2015. godine), kao i na još mnogo festivalima i na velikom broju klupskih svirki. Imali su i par zapaženih nastupa u Bugarskoj, na kojima su stekli veliki broj poštovatelja. Na svoju muziku, Hurleur gledaju vrlo ozbiljno i kroz nju iskreno opisuju ono što se oko njih dešava i kroz šta sve prolaze kao mladi u današnjem (ne)vremenu. Svojim pjesmama trude se da u vremenu maski i mračnog šarenila, slušatelje podstaknu i motivišu da razmisle svojom glavom i bez straha pokažu svoja osjećanja, slabosti, kao i svoju najjaču stranu. Od diskografskih izdanja imaju dva albuma – “CAI!“, koji je samizdat i album “Ja!“, izdat krajem 2017. godine.

  DiskografijaCai! (Self – released, 2014) ; Ja! (RnR Records, 2017)

  Hurleur su – Nikola Petrović (gitara, vokal ) ; Samir Dazdarević (gitara, vokal) ; Miloš Ilić (bass) ; Aleksa Dinić (bubnjevi)

  Bila bi velika šteta da ovaj muzički materijal nije dobio hard copyCD izdanje. Za to su, prvenstveno, zaslužni članovi benda Hurleur, a ne manje važni su i oni koji su im ukazali povjerenje, pokretači izdavačke kuće RnR Records (Predrag Jovanović i Branimir Bane Lokner).

  Benda Hurleur se sjećam sa nastupa na 49. Gitarijadi Zaječar (2015. godine). Na upečatljiv i (za mene) nezaboravan način, izveli su, između ostalog, cover, pjesmu “Amerika” (u originalu, Đukele). Odavali su i tada, a pogotovo sada, veliku sviračku zrelost. Performance im je, također, bio na zavidnoj visini. Autor tekstova i muzike, svih pjesama sa albuma, član je benda, Nikola Petrović.

  Treba istači sigurnu svirku svih članova benda. Kod njih nema nepotrebnih eskapada. Sve zvuči sigurno, sve je na svom mjestu, striktno u službi pjesme. Dobro je da je vokal u svim pjesmama jasno istaknut (sve pohvale za produkciju, snimanje, mix, mastering, idu Luki Matkoviću). Pjesme koje izvode Hurleur, smislene su i odgovaraju aktuelnom trenutku.

  Hurleur su dokaz da i u “provinciji” može da nastane kvalitetan bend. Tajna je, mislim, u upornom radu i u konstantnom sviranju (nastupima). I jedno i drugo dovodi do uzlaznog trenda glede kvalitete. Uočeni nedostaci se uočavaju, ispravljaju i ako bend dovoljno dugo potraje, dođe do stadija kada se svijetla obraza može pojaviti na svakom stageu, uz ne znam kakvo veliko ime. Hurleur su trenutno u toj fazi. Vjerujem da će nastaviti sa uspješnim radom i da ćemo o njima još mnogo slušati.

  RnR Records, Zemun, nova je diskografska kuća nastala prije svega iz želje da se rad na promociji rock kulture i promociji karijera ovdašnjih sastava i izvođača, jednostano proširi i na izdavačku djelatnost. Jedno je povezano sa drugim i to je, ujedno, najbolje rješenje. Ideja oko osnivanja RnR Recordsa, kao i sama realizacija te ideje, stigli su veoma brzo. Praktično, za dva mjeseca objavljeno je 6 albumskih izdanja raznih sastava iz Srbije. RnR Records su, u prvom redu, Predrag Jovanović i Branimir Bane Lokner – ujedno i autori edicije “Rokenrol u kandžama interneta“. Oni, sa svojim prijateljima polako, ali sigurno, zaista vraćaju prave vrijednosti na pravo mjesto.

  Hurleur – “Ja!” – 1. Sam ; 2. Mortalite ; 3. Problem ; 4. Briga me ; 5. Grizi sistem ; 6. Zauvek ; 7. Naću tako mlad ; 8. Pobuna pankera ; 9. Ja!

  Vezani link – HURLEUR – Cai! (Recenzija: Branimir Bane Lokner)

  https://www.facebook.com/hurleursrbija / https://www.facebook.com/RnRRecordsTMM/

  Foto – Atila Sabo

  YT – Hurleur – Ja!

  YT – Hurleur – Mortalite

  * *
  * * *
  Recenzija:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com
  * * *
  * *