• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  HARLEKIN – Tornik

  HARLEKIN – Tornik

  HARLEKIN – Tornik / Take It Or Leave It, 2017 / CD, digital / alternative rock, atmospheric rock, dark pop / Srbija

  Harlekin je alternative rock, atmospheric rock, dark pop bend iz Inđije, Srbija. Koncertno je aktivan od druge polovine 2016. godine. Pobjednici su Gitarijade u Kisaču (2016.), a svirali su na novosadskom Koncertu godine, HillsUp festivalu, Gitarijadi Vojvodine, Dev9t festivalu… i to sa bendovima kao što su ZAA, Orthodox Celts, KKN, Čovek vuk, Urban & 4, Bjesovi, Van Gogh, Kerber, Divlje jagode… Godine 2017., za beogradskog izdavača, Take It Or Leave It, izlazi im album, prvenac.

  Harlekin je mladi alternativni rock bend koji čine iskusni muzičari. Muziku koju bend stvara karakteriše izražena atmosferičnost i emotivni naboj, dok su tekstovi kratki i nose snažnu poruku kroz metaforu.

  Album, “Tornik“, dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (iTunes ; Amazon ; Google Play ; Spotify ; Deezer), u kompakt disk formatu na web stranici najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće, Take It Or Leave It Records, Beograd, Srbija, kao i u bolje snabdjevenim muzičkim prodavnicama… Beograd: Dallas Records Shop ; Multimedia Shop TC Ušće – Novi Sad: CD Shop Mungos – Užice: Petar Pan

  DiskografijaTornik (Take It Or Leave It, 2017)

  Harlekin su – Jovana Kovačević (vokal) ; Aleksandar Janković (gitara) ; Milan Brkić (gitara) ; Marko Kovačević (klavijature) ; Nemanja Holjevac (bass) ; Miloš Surla (bubnjevi)

  Okupi se grupa muzičara “od zanata” i počnu da sviraju. U izboru onoga što će svirati, uglavnom se oslone na svoje uzore. Sve im lijepo krene. Idu na razna takmičenja, tu čak i pobijede. Sviraju na raznim mjestima uz već renomirana muzička imena… Na kraće staze – sve to lijepo djeluje. Na duže staze – nerijetko, takav bend zastane, počne da “tapka” u mjestu, prestaje sa radom… U čemu je osnovni problem? Bend je zaboravio na originalnost. Čim prije toga postane svjestan, tim prije će se izvući iz tog bezdana.

  Harlekin su dobri muzičari, ali to se i podrazumijeva. Ono što im trenutno nedostaje je doza originalnosti. Muzika je do današnjih dana mnogo evoulirala. Nekada su bila dovoljna i tri akorda da nastane decenijski hit. Ta vremena su odavno prošla. Muzika je prevazišla sve moguće granice (ograničenja). Današnji muzički konzumenti su nezaježljivi – oni traže novo i novo. Tko se u tome ne snađe… ima male šanse za duži opstanak.

  Ne poričem da Harlekin imaju kvalitetnu muziku. Međutim… ponavljam, originalnost im je upitna. Vjerujem da Harlekin imaju i znanja i umijeća načiniti potrebni zaokret u svojoj daljoj muzičkoj karijeri. Treba samo htjeti, pa će se i moći.

  Harlekin – “Tornik” – 1. Potreban ; 2. Carina ; 3. Tornik ; 4. Kameleon ; 5. 509 ; 6. Krakatau ; 7. Pet ; 8. Za njega, nju i tebe

  https://www.facebook.com/pg/harlekinbend / https://www.facebook.com/TIOLIrecords

  YT – Harlekin – Potreban

  YT – Harlekin – Carina

  *
  * *
  * * *
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com
  * * *
  * *
  *