• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  GRETTA – Vatromet za kraj (video na dva načina)

  GRETTA – Vatromet za kraj (video na dva načina)

  GRETTA – Vatromet za kraj (video na dva načina)

  Zagrebački rock kvartet Gretta (Hrvoje Medanić, Tomislav Čubek, Hrvoje Medanić, Tomislav Čubek – Gretta) predstavlja dvije verzije videospota “Vatromet za kraj” – TV verziju i verziju 360 stupnjeva. Posebno je atraktivna i interesantna 360 stupnjeva verzija jer gledatelj u svakom trenutku može sam odlučiti što će gledati – na računalima je dovoljno pomicati miš u željenom smjeru, dok se na tabletima i pametnim telefonima, zahvaljujući senzoru pokreta, video u punih 360 stupnjeva može promatrati jednostavnim pomicanjem uređaja.

  Za režiju i produkciju je zaslužan Davor Puklavec – Puki, a spot je snimljen u sobi prepunoj raznih vintage umjetnina, što mu daje retro štih, koji dodatno potenciraju “rockabilly” glumci Igor RecekGangster” i Ivana Benko (Greta MaCabre), jedna od najpoznatijih domaćih pin up modela.

  Uz snimanje spota je vezana i jedna zanimljivost zbog koje ga članovi Grette nikad neće zaboraviti – taj dan je Robert Modlic, bubnjar Grette, po drugi put postao otac! Pošto je zbog potpuno jasnog razloga izostao sa snimanja, njegov dio je snimljen naknadno i “ubačen” je na ekran televizora koji se nalazi u sobi s glumcima i ostalim članovima benda.

  Vatromet za kraj” je singl koji najavljuje nadolazeći, peti studijski album Grette. Riječ je o veseloj, melodičnoj i plesnoj pjesmi s intrigantnim tekstom, koji na neuobičajen način govori o prekidu ljubavne veze.

  ‘Vatromet za kraj’ je jedna od onih pjesama koja nam je odlično ‘sjela’ u trenu dok smo je stvarali. Pomalo je šlagerskog karaktera i vesele atmosfere, ljubavne je tematike te na neki način govori o ‘happy end”-u ‘.” – kaže Tomislav Čubek – Chubi, vokal i gitarist benda Gretta te jedan od autora pjesme.

  Autori glazbe i teksta su Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, aranžman je djelo cijelog benda Gretta, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

  Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama).

  https://www.facebook.com/gretta.bannd / http://gretta-online.com / https://www.facebook.com/SponaMusic

  YT – GRETTA – Vatromet za kraj (360° video)

  YT GRETTA – Vatromet za kraj (TV verzija)

  * *
  * * *
  Dopisnik:
  Tomislav Kralj
  Zagreb, Hrvatska
  * * *
  * *