• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  GENOVA – Genova

  GENOVA – Genova

  GENOVA – Genova / Aquarius Records, 2016 / CD / pop, rock, funk, jazz / Hrvatska

  Genova je sedmeročlani čakovečki bend, osnovan 2012. godine. Bend je u ovih pet godina rada konstantno svirao mnogobrojne koncerate, nastupajući na velikim i malim pozornicama, po cijeloj regiji. Svoju petu godišnjicu okrunili su albumom prvijencom naziva, “Genova“, pod okriljem diskografske kuće Aquarius Records. Sviraju muziku koja kombinuje poprockfunkjazz elemente. Muzičare iz ovog benda odlikuje vrhunsko muzičko obrazovanje sticano u muzičkim akademijama Austrije, Slovenije i Hrvatske.

  U početku djelovanja u bendu Genova bilo je pet članova – Dino Blažeka (bass gitara) ; Alen Horvat (gitara) ; Rok Mikec (klavijature) ; Karlo Petrović (bubnjevi) ; Hrvoje Krištofić (vokal). Neposredno prije nastupa na DemoFestu 2012., Čakovec, priključuju se Tamara Korunek (drugi vokal) ; Mario Jagec (saksofonista). Genova je osvojila prvo mjesto na tom DemoFestu 2012., Čakovec.

  DiskografijaGenova (Aquarius Records, 2016)

  Genova su – Hrvoje Krištofić Žikac (vokal) ; Gabriela Hrženjak (vokal) ; Rok Mikec (klavijature) ; Dino Blažeka (bass gitara) ; Alen Horvat (gitara) ; Bruno Damjan (gitara) ; Nikola Mikulić (bubnjevi)

  Album, “Genova“, sadrži 11 pjesama od kojih su dvije, zadnje, izdvojene kao bonus. To je učinjeno iz razloga jer one stilski i tematski znatno odskaču od ostalih 9 pjesama sa albuma. Tih, prvih 9 pjesama, odlikuju se muzikom koja prvenstveno kombinuje pop i rock, uz, manje evidentne, funk i jazz elemente. Da se radi o iskusnim / obrazovanim muzičarima, jasno je već po bogatim aranžmanima. Shodno tome i interpretacije dokazuju naprijed iznesenu tvrdnju.

  Stilsku raznolikost, koja je očita, sami članovi benda opravdavaju time da je ovaj materijal nastajao u prethodnih pet godina djelovanja benda, a i činjenicom da su se u tom periodu stilski “tražili“. Pjevaju višeglasno i u tome su dosta uspješni. Kombinacija – muški i ženski vokal – uvijek lijepo djeluje (zvuči). Ono što treba istači – Genova ne kopiraju nikoga. Već jednim slušanjem kompletnog materijala sa njihovog debut albuma, ulaze u uho, imaju prijeko potrebnu prepoznatljivost.

  Genova se ponose svojim muzičkim obrazovanjem – profesionalci su – ali sve će to “pasti u vodu” – ukoliko i ostali elementi show businessa ne budu na toj razini – prvenstveno mislim na dostojan marketing, kao i na konstantno koncertiranje.

  Peter Noone, vokal i leader legendarne engleske grupe Herman’s Hermits mi je u interviewu, na upit – “Bez ikakve dvojbe, postigao si svaki mogući uspjeh. Što još možemo očekivati od umjetnika tvoje razine?“, odgovorio, “Očekujem i tražim više i više, svakog dana, za sebe, za moj bend, a i za publiku… zato i sviram 150 koncerata godišnje“. Ako podsjetim da on na svjetskoj muzičkoj sceni uspješno djeluje više od 50 godina – treba li boljeg “recepta” za postojanost i uspjeh. Vjerujem da članovi benda Genova ovo već i znaju (i primjenjuju).

  Genova – “Genova” – 1. Otporan na metke ; 2. Biti ništa ; 3. Grad bez tebe ; 4. Slatko lice ; 5. Ona je rijeka ; 6. Boje ; 7. M.I.L.F. ; 8. Ogoli me ; 9. Ne diše – Bonus – 10. Grad se beli ; 11. Božićna

  www.facebook.com/genovacro / www.facebook.com/pg/AquariusRecords

  YouTube – Genova – Genova (full album)

  YouTube – Genova – Grad bez tebe (single)

  Reakcija:

  “Prva linija obrane r’n’r-a… barikada.com “ 😉
  Srećko Krištofić, Čakovec, Hrvatska

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .