• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  FOXY HEAD (SA, BiH) – Predstavljanje

  FOXY HEAD (SA, BiH) – Predstavljanje

  FOXY HEAD (SA, BiH) – Predstavljanje

  Foxy Head je četvoročlana ekipa iz Sarajeva koju čine – Sergio Slatinac (Lead Guitar, Lead Vocals) ; Zlatko Slatinac (Rhythm Guitar) ; Nele Slatinac (Bass Guitar) ; Adna Kečević (Drums).

  Idejni začetnik benda je Zlatko Slatinac. Sve je počelo negdje 2015. godine, kada je sa svojim bendom Enemy Inside (u bendu – Enemy Inside – isti su članovi osima Adne Kečević) izbacio album simbičnog naziva “One More Time“, čime je dao naslutiti svojevrsni oproštaj od thrasha i heavy metala. Inače, Zlatko (Zlaya je poznat kao gitarista originalne postave sarajevskog benda Bombarder).

  Foxy Head je potpuni muzički i konceptualni zaokret Zlatka kao muzičara koji je prvi put zasvirao kod Želimira Altarca Čička, negdje 1985/86 godine u sarajevskom Domu mladih.

  Foxy Head svira southern blues, rock’n’roll. U vrlo kratkom vremenu, u zadnja tri mjeseca, kako je bend postao koncertno aktivan, svirao je dosta koncerata (Tuzla, dva puta ; Pale ; Trebinje ; Kreševo ; Čitluk ; Jablanica ; Hadžići… isto tako, Foxy Head je svirao i na promociji Čičkove knjige “Antikvarnica snova“, u Domu mladih, Sarajevo.

  Foxy Head, pored koncertnih aktivnosti, radi i na svom prvom albumu koji bi se na tržištu trebao pojaviti krajem ove (2018.) ili negdje početkom iduće godine. “Za vrlo kratko vrijeme privukli smo pažnju, kako publike, tako i klubova, a i nekih izdavača van naše države“, kazuje Zlatko.

  Bend si je dao truda tako da svojim stajlingom i izgledom pokazuju o čemu se radi i da su se ozbiljno prihvatili ovog posla. Što je na kraju rezultiralo da su u pregovorima ili su dobili pozive za učešće na Ljetnom festivalu u Velesu (Makedonija), vode se pregovori za festival Rastok (Jelah, BiH), Memorjalni fest (Bugojno, BiH) i za blues festival u Rumuniji. Isto tako, nastupiti će ovoga ljeta na festivalu S.H.E.F. (Summer Holiday Energy Fest), Donji Vakuf, BiH, kao i na mnogobrojnim moto susretima.

  Bubnjarka Adna, najmlađa je članica benda, ima 20 godina, završila je srednju muzičku školu, smjer udaraljke, a svira i gitaru, klavir… “Sa njenim ocem, sam svirao u mom bendu Rapid Fire, prije 16 godina“, kaže Zlatko. Sergio je završio srednju muzičku školu, smjer francuski rog, a pored toga, svira i klavir, bass gitaru… trenutno je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

  P.S. U bendu Foxy Head tri muzičara nose prezime SlatinacSergio je Zlatkov sin, a Nele i Zlatko su braća

  https://www.facebook.com/FoxyHeadbh

  YT – FOXY HEAD – TV promocija (RTV TK, Tuzla, 17-01-2018)