• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  FILIP DIZDAR – Imagine (cover)

  FILIP DIZDAR – Imagine (cover)

  FILIP DIZDAR – Imagine (cover)

  U kontekstu današnjeg modernog i pomalo okrutnog vremena, pjesma “Imagine” (John Lennon cover u jazz maniru) novom interpretacijom Filipa Dizdara dobiva dodatnu dimenziju i doseg. Tekst koji je predstavljao Lennonov poziv i nadu, u ovoj obradi dobiva značaj upozorenja, sagledavanja posljedica i želju za buđenjem svijesti. Može se reći da je ova obrada jedan osebujan i originalni osvrt na to koliko je društvo od trenutka odašiljane Lennonove poruke do danas stvarno napredovalo te jesu li riječi i želje jednog glazbenog vizionara ispunila očekivanja.

  Sama ideja i obrada nastala je tijekom studija na prestižnom američkom sveučilištu Berklee. U ovoj obradi poigrali smo se bojama, glazbenim koloritetom koji utječe i na sami značaj teksta ove bezvremenske pjesme Johna Lennona” – objasnio je Alan Dović (gitarista koji nam uz Filipa Dizdara donosi ovu obradu).

  Trenutno radim na novom singlu koji bi tokom aprila 2015. ugledati svjetlo dana, a u međuvremenu sam sa svojim stalnim suradnikom, Alanom Dovićem, snimio obradu poznate pjesme legendarnog Johna Lennona ‘Imagine’ u jazz maniri. Pjesma ima snažnu poruku i htjeli smo ju predstaviti u novom i drugačijem izdanju. Ovaj put ne sviram niti jedan instrument već sam u ulozi vokalista, dok je Alan Dović na gitari i zaslužan je za aranžman. Dugo nisam snimio kompletni cover i ovo mi je nešto potpuno novo i izazov, a koliko je uspješan, ostavljam publici da presudi“ – rekao je Filip Dizdar.

  Pjesma “Imagine“ često je nazivana i himnom mira, a s obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, čini se da je baš ova pjesma odličan odabir. U pjesmi je impozantna vokalna izvedba Filipa Dizdara čiji se raspon vokala proteže od basa do visina uz njegov sad već originalni interpretacijski pečat. Pjesma koristi moderne ritmove i uživo snimljene instrumente s vješto uklopljenim gitarističkim crtama Alana Dovića.

  Na materijalu za novi album Filip Dizdar već intenzivno radi i kako najavljuje, bit će promjena u zvuku, ali će i dalje sve ostati u pop domeni. Novu pjesmu koju će Filip uskoro predstaviti ima elemente power balade s modernim zvukom.

  Foto: Petar Krajačić Vilović

  www.facebook.com/dizdar.filip

  YouTube – Filip Dizdar feat. Alan Dović – Imagine (John Lennon cover)