• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  EYECONTACT – Big Mean Machine

  EYECONTACT – Big Mean Machine

  EYECONTACT – Big Mean Machine / (God Bless This Mess Records) 2014. / EP CD / Stoner – SLOVENIA

  Iz Lendave dolazi sastav Eyecontact, nastao na pepelu grupe Khons, koju su nekada predvodili Danijel Balažić i Gregor Naglič, gitarista i bubnjar. Deluju u postavi kvarteta, a tokom maja meseca 2014-e, objavljuju EP sa 6 numera, trajanja nešto dužeg od 20 minuta. Eyecontact izvode varijantu stoner rocka / metala, kojeg karakterišu duži instrumentalni pasaži, ređi vokalni iskoraci. česti breikovi, kao i konstantne promene tempa i ritma.

  EYECONTACT...Big Mean Machine...CDCover

  Ponuđeni materijal pokazuje kako su momci veoma dobro naučili žanrovsku lekciju, koju proširuju i ka nekim drugim “tvrđim” metal detaljima / segmentima, naročito vidljivim u završnim numerama – “Let Me Taste Your Suicide” i “Irony”. Odlikuje ih izvođačka energija, mada je vidljiv i blagi nedostatak originalnosti, ili je bolje reći “zaraženost” manirizmom , koja bi se već na sledećem izdanju, trebala u određenoj meri “povući” u stranu. Ipak, “Big Mean Machine” potvrđuje izvođačku ozbiljnost, a pretpostavljam i odlučnost članova postave, kojima želja za potvrđivanjem i dokazivanjem ne nedostaje…

  www.eyecontactband.bandcamp.com / www.gbtm.si

  YouTube – Eyecontact – “Caius”

  Zainteresovani za recenzije – svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju