• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  EUPHORIA – No.01

  EUPHORIA – No.01

  EUPHORIA – No.01 / Croatia Records, 2020 / CD, Dig / rock / Bosna i Hercegovina

  Frontmen benda Euphoria je dugogodišnji muzičar iz Bihaća, Elvir Elly Ramić. Muzičku karijeru Elvir Elly Ramić započeo je kao basista grupe Žar, 1987. godine. Godinu dana kasnije, ta grupa je snimila prvi demo album (“Apokalipsa“, Not released). Grupa Žar je devedesetih prošlog stoljeća prekinula svoj rad. Elvir je krajem devedesetih osnovao novu grupu – Boje noći. Uslijedila je 2002. godine i objava albuma “Trinaest” za Muzičku produkciju Javnog servisa BHRT. Nakon nastupa na nizu festivala i drugih nastupa, ta priča se nakon nekoliko godina također ugasila. Poslije toga, Elvir je jedno vrijeme živio u Sloveniji, gdje je sa kolegom, Goranom Pršićem Masnim, osnovao grupu Papiri. Objavili su i album (“Spreman sam na sve“, Self-released), ali ni ta priča nije potrajala dugo. Elvir Elly Ramić zabilježio je potom značajan uspjeh nastupajući u trećoj sezoni TV serijala “Nikad nije kasno“, koji organizira Grand Produkcija, te je stigao do polufinala. Nastupom u tom šou programu, Elvir je dobio novi polet te je u Bihaću osnovao novi bend – Euphoria. Članovi tog benda su iz dva grada – iz Banja Luke i iz Bihaća. Bend Euphoria je rock bend i već šest godina djeluje iz Bihaća, BIH i to u neizmjenjenom sastavu. Svi njegovi članovi su iskusni muzičari koji već godinama sviraju širom našeg regiona. Najveći broj nastupa bend bilježi na moto susretima obzirom da je repertoar baziran na muzici 80-ih i 90-ih godina kada je muzika bila nešto zbog čega se živjelo.

  Bend Euphoria, za sada, ima izdat samo jedan studijski album. Euphoria su do sad sarađivali sa mnogo autora iz regiona, a drugi po redu studijski album koji bi se trebao pojaviti na proljeće 2023. godine, radi se u domaćoj Heart Music produkciji zajedno sa provjerenim rock ‘n’ roll autorima i producentima.

  DiskografijaNo.01 (Croatia Records, 2020)

  Grupu Euphoria čine – Elvir Elly Ramić (vokal, ritam gitara) ; Borko Stajčić (gitara) ; Davor Dado Reljić (bass gitara) ; Goran Mušan (bubnjevi) – a na snimcima se pojavljuju iAlen Islamović (ex Divlje jagode, ex Bijelo dugme) ; Ado Iftić (Camino Verde) ; Nermin Nero Ramić (Camino Verde) ; Mirko Šenkovski Geronimo (Komuna) ; Senka Pirelić (vokal) ; Aldina Tatarević Beširević (vokal)

  Bajkerski susreti / druženja postali su maltene oaza prave i beskompromisne rock muzike. Znam za mnogo bendova koji glavninu svojih javnih nastupa ostvaruju na tim prigodama. Naravno, kada ste tu, ono što svirate morate i prilagoditi “klijenteli” koja vas sluša. To je, uglavnom, žestoki rock1-2-3-i…opleti“. Naravno, nađe se tu i pokoja balada, za ples udvoje.

  U kreativni rad na ovom albumu značajnu ulogu imali su već odavno prepoznati i cijenjeni bh muzički umjetnici kao što su – Ado Iftić, Miroslav Janjanin, Goran Pršić Masni, Alen Islamović, Mirko Šenkovski Geronimo i Almir Ajanović. Oni su i autori pjesama sa albuma “No.01“. Obzirom na publiku kojoj se članovi benda Euphoria većinom i obraćaju, a to su moto susreti, te pjesme odišu tom atmosferom i porukama. Ne govorim tako da bih umanjio vrijednost tog materijala, već da bih ga zornije dočarao onima koji ga još nisu poslušali.

  Izlazak tog albuma koincidirao je sa velikom pandemijom Corona 19. Pravovremena i promocija većih razmjera je iz razumljivih razloga i izostala. Ta situacija je, srećom, iza nas. Sada je pravo vrijeme, makar medijski, što više predstaviti i promovirati ovaj album. Moj tekst je također i stvoren tim ciljem.

  Euphoria – “No.01” – 1. Dolazi mašina ; 2. Niko kao ja ; 3. Crkni stoko ; 4. Ostaviću ruže ; 5. Bez tebe ; 6. Ja sam sa kruške pao ; 7. Šta tvom tati je ; 8. Žestoki sinovi ; 9. Neću iz tvog zagrljaja ; 10. Vjerovaću svakoj ženi ; 11. Gunđalo malo ; 12. Ne odustajem ; 13. Roker

  Foto – Screenshot

  https://www.bendeuphoria.com / https://www.facebook.com/grupaaEUFORIJA / https://www.facebook.com/elly.ramic /

  YT – EUPHORIA – Vjerovaću svakoj ženi

  YT – Euphoria – Neću iz tvog zagrljaja