• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ESAD EDO IBRIŠIMOVIĆ – Moj lipi Andjele

  ESAD EDO IBRIŠIMOVIĆ – Moj lipi Andjele

  ESAD EDO IBRIŠIMOVIĆ – Moj lipi Andjele / DIY, 2016 / CD-R / pop / Bosna i Hercegovina

  Tuzlak, Esad Edo Ibrišimović se, u stilu popularne TV serije “Nikada nije kasno“, oglasio sa CD-R izdanjem na kojem se predstavlja sa 11 pop kompozicija. Riječ je o obradama poznatih hitova originalno pjevanih od naših i stranih umjetnika.

  Esad Edo Ibrišimović se od mladih dana, od sredine 60-tih, bavi pjevanjem. Neki Tuzlaci ga znaju po nadimku, Tarzan (ili Tarzo), a često je, tih 60-tih, pjevao uz članove legendarne tuzlanske grupe Terusi. Esad Edo Ibrišimović je u svijet muzike ušao iz velike ljubavi prema muzici, ali je već tada znao da mu muzika neće biti profesija.

  Tako je i bilo. Radni životni vijek Esad Edo Ibrišimović je proveo kao diplomatski radnik, što je podrazumijevalo život i rad u raznim zemljama svijeta. Taj period njegovog života nije imao mnogo dodirnih tačaka sa muzikom. Odmah po penzionisanju, Esad Edo Ibrišimović se uključio u muzički život svoga grada – treba se naglasiti, postao je član najnagrađivanijeg hora Tuzle – Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis”.

  Istovremeno, povratkom u Tuzlu, Esad Edo Ibrišimović je ponovo uspostavio kontakte sa muzičarima sa kojima se družio u danima mladosti. Najviše se družio sa Jusufom Šehovićem Jusom (članom nekoliko tuzlanskih grupa – pionira rockaVIS Juniori i VIS Sonor – da pomenem samo one najpoznatije). Upravo je druženje njih dvojice – Esada i Jusufa – rezultiralo idejom da se ostvari ovaj vrijedan audio zapis – CD-R sa 11 kompozicija, nazvan, “Moj lipi Andjele“. Esad Edo Ibrišimović je na tu temu rekao – “Ideja za ovaj CD potekla je iz razgovora sa mojim prijateljima, a posebno od Jusufa Šehovića koji se nesebično zauzeo da se sve privede kraju i koji je bio i kreator ovog CD-R, u svom studiju PILE. Ovom prilikom mu se zahvaljujem za sav njegov trud u realizaciji ovog audio zapisa…“.

  esad-edo-ibrisimovic-omot-600

  Esad Edo Ibrišimović je ovim CD-R izdanjem materijalizovao svoju cjeloživotnu posvećenost muzici. To ne znači da je Esad rekao svoju “zadnju“, ali je nešto čime se sa ponosom može predstaviti – prvenstveno sebi, svojoj porodici, svojim prijateljima, svom gradu. Iz naprijed rečenog, jasno je da ovo nije komercijalni produkt, ali mu to ni malo ne umanjuje umjetničku vrijednost.

  Od 11 kompozicija sa ovog albuma, 6 je pjevano na našem jeziku, a 5 na španskom (što je homage Esadovom dugogodišnjem radu u diplomaciji, širom svijeta). Esad je, prvenstveno, balader, tako da je i izbor materijala za snimanje išao u tom smjeru. Esad je sve pjesme odpjevao na zadovoljavajući način. Bojom glasa, dinamikom i ispravnom dikcijom, Esad je sve kompozicije doveo do krajnjih granica – skoro ravnim originalnim interpretacijama. Opet, Esad je u svemu tome bio svoj, prepoznatljiv. Zahvalan za ovo je i producent albuma – već pominjani – Jusuf Šehović Juso.

  Esad Edo Ibrišimović (vokalni solista) i Jusuf Šehović Juso (producent)

  Esad Edo Ibrišimović (vokalni solista) i Jusuf Šehović Juso (producent)

  Sam album je pravljen bez prevelikih pretenzija, što ne znači da mu se nije posvetila maksimalna pažnja. Uz dobru tehničku i “kondicionu” pripremu, samo snimanje nije uzelo previše vremena, dvije sedmice. Sve skupa je pomoglo da na albumu nema velikih vokalnih nekonzistentnosti. I izborom pjesama, a i načinom njihove izvedbe, pjesme obiluju emocijama i toplinom.

  Esad je ovaj album posvetio svojoj unuci Maji koja je, trenutno, jako daleko – živi u gradu, Ciudad Mexico, Mexico. Fotografijom njegove unuke ilustrovan je naslovni cover ovog albuma. Ovo je album kojem ćete se često vračati jer njegov sadržaj relaksira i pruža toplinu koje je u zadnje vrijeme sve manje i manje.

  logo - Self released 3

  Esad Edo Ibrišimović – “Moj lipi anđele” – 1. Moj lipi anđele ; 2. Kopriva ; 3. Magdalena ; 4. Besamo mucho ; 5. Jesen stiže, dunjo moja ; 6. Perfidija ; 7. Kad mi dodješ ti ; 8. Historia De Un Amor ; 9. Cuando me enamoro ; 10. Ti samo budi dovoljno daleko ; 11. Jurame

  Kolor fotografije: Dragutin Matošević 

  https://www.facebook.com/esad.ibrisimovic

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .