• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  Duo BB – GLLUGL (Varaždin, 26.11.2016.)

  Duo BB – GLLUGL (Varaždin, 26.11.2016.)

  Duo BB – GLLUGL (Varaždin, 26.11.2016.)

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Umjetničku organizaciju, Gllugl, osnovali su Filip, Nikša i Petar Eldan s namjerom povezivanja triju izvedbenih umjetnosti, a otuda i naziv Gllugl (gluma, lutkarstvo, glazba).

  Petar Eldan spomenuo je da će i već djelujući glazbeni ansambli Kajtebriga, Varaždin jazz band te trio Petra Eldana djelovati pod okriljem ove umjetničke organizacije. Najavljene su suradnje i koprodukcije sa svim kulturnim institucijama grada Varaždina, a naročito s Hrvatskim narodnim kazalištem Varaždin i Glazbenom školom u Varaždinu.

  Jedna od hvalevrijednih akcija ove divne skupine umjetničkih duša jeste i organizacija koncerta BB dua (Saša Borovec & Marko Bertić) 26.11.2016. godine.

  bb-duo-02-960

  Gotovo bih mogao nazvati građanskom hrabrošću nastupiti u ovoj formi – kontrabas i gitara, ali kako je riječ o glazbenicima koji su svaki za sebe posebna priča, onda to niti ne čudi. Njihov način sviranja i pristup jazz glazbi takvi su da gotovo minimalističkim pristupom daju onaj maksimum kakav samo rijetki mogu. Dakako da znamo da je Saša Borovec stari jazz lisac i da suradnju s Bertićem vidi kao ulaganje u veliku budućnost hrvatske jazz scene; ali Saša već sad naplaćuje umjetničke dividende ove uspješne suradnje, naime, Marko je zbilja vrhunski gitarist i glazba koju nude ova dva dječaka je dobra, iskrena i nadahnuta.

   bb-duo-01-new

  Standardi koje sviraju prožeti su njihovom osobnošću, naravno da je tu uglavnom riječ u američkom poimanju jaza, ali pristup je iskren i varaždinska publika to je osjetila i prihvatila.

  Pisao sam već o njihovom nastupu u Križevcima (https://barikada.com/bbr-jazz-trio-hrvatski-jazz-ide-korak-dalje/), u formi trija, a ovaj varaždinski koncert samo potvrđuje Sašine namjere da doista kvalitetnim pristupom osvježi hrvatsku jazz sadašnjost. Bumo rekli – lajkam!

  .
  . .
  . . .
  Piše:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .
  .