• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  DRUGI NAČIN – Koncert u Klubu Hard Place (raport)

  DRUGI NAČIN – Koncert u Klubu Hard Place (raport)

  DRUGI NAČIN – Koncert u Klubu Hard Place (raport)

  Drugi način u Klubu “Hard Place” u Zagrebu (19.02.2016. godine)

  Nakon skoro godinu dana pauze grupa Drugi način ponovno nastupa u Zagrebu. Moglo bi se slobodno reći da se Drugi način zaželio Zagreba ali i Zagreb Drugog načina budući da je njihov prošli nastup u Zagrebu bio 31. svibnja 2015. godine, na Danima Zahvale u Sesvetama.

  Za mjesto ovog događanja odabran je najveći mali rock klub u Zagrebu, “Hard Place”, koji je nastup Drugog načina najavljivao kao koncert mjeseca. I bili su u pravu jer interes za koncert je bio uistinu velik. Autor ovih redaka primjetio je jedno društvo predvođeno Sandrom Rančić koji su na ovaj koncert došli čak iz Beograda, a čuh da su neki došli iz Slovenije te iz raznih krajeva Hrvatske.

  Slobodno mogu reći da se isplatilo doći, jer koncert je bio izvrstan. Trajao je više od dva sata, a Drugi način je izveo 22 skladbe te još dvije na bis. Izveli su skoro sve svoje najveće hitove iz 40 godina dugog glazbenog puta. Tako smo imali prilike čuti, ali i pjevati, njihove hitove: “Lile su kiše”, “Dileme”, “Prave riječi”, “Jer postoji ona”, “Stoperi”, “Zadnji put”, “Žuti list”, “Na mom dlanu”, “Balada o osmijehu”, “Piši mi”, “Pobjegni već jednom”, “Obećaj mi proljeće”, “Opet…”, “Prođe ovaj dan” te na bis, “Stari grad” i “Carstvo samoće”.

  Drugi nacin - Hard place 01

  Koncert je bio prilika da se javno testiraju i nove pjesme koje će se naći na novom albumu Drugog načina. Tako smo čuli: “Svijet iluzije”, “Opomenu”, “Htio bih vratiti”, “Kraljeva kuća (House of the King)”, “Odlazak” te obradu velikog hita Drage Mlinarca, pjesmu, “Trebao sam, ali nisam”. Na koncertu su izvedena i dva posljednja najavna singla novog albuma Drugog načina pjesme: “Jedro za oluju” te “Ljubav je od porculana”, čija je premijera održana par dana prije u programimu Narodnog radija te Hrvatskoga katoličkog radija. Naime, gitare u skladbi “Ljubav je od porculana” svirao je pokojni Davor Senčar, nekadašnji gitarist Drugog načina te ton majstor na Hrvatskom katoličko radiju.

  Drugi Način uistinu zvuče dobro, gitaristički duo Mario Domazet i Ernest Vinković ne samo da dobro zvuče nego se i odlično nadopunjuju, ipak, ostavljajući još dovoljno prostora za klavijature Damira Vuka te solo dionice flaute Branka Požgajca. Sve je to poprilično lako kada uz sebe imate čvrstu i uigranu ritam sekciju koju čini Božo Ilić na basu te Mladen Palenkaš na bubnjevima. Kad k tome pridodate troglasno (na mjestima i četvroglasno) pjevanju, dobiva se cjelovita zvučna slika Drugog načina koja uz dobre i poznate pjesme nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

  A za sve vas koji skoro niste bili na nekom od koncerata Drugog načina evo Youtube utjeha; njihov nastup u emisiji „Garaža“ Hrvatske televizije u kojoj su izveli neke od njihovih najvećih hitova: “Prave riječi”, “Seoska djevojka”, “Stoperi”, “Obećaj mi proljeće”, “Ljubav od porculana” – KLIKNI.

  YouTube – Drugi način – Jedro za oluju (Official video)

  Drugi Način – Ljubav je od porculana (Official video)

  . . .
  Prilog pripremio:
  Slavko Nedić
  Zagreb, Hrvatska
  . . .