• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  DMP – Pleši z mano

  DMP – Pleši z mano

  DMP – Pleši z mano

  DMP (Društvo mrtvih pesnikov) na valentinovo širi ljubezen. Novi singel “Pleši z mano” napoveduje izid dvojnega albuma uspešnic ob 25-letnici benda.

  V letošnjem predvalentinovskem razpoloženju v eter prihaja povabilo na ples skupine Društvo mrtvih pesnikov v ovojnici njihove najnovejše skladbe “Pleši z mano”. Ob nalezljivem refrenu so njeni verzi pravzaprav spev Ljubezni v vseh njenih pojavnostih in razsežnostih, ki se bo dotaknila marsikaterega srca. Člani skupine so skladbo posneli v začetku januarja v studiu Codelli, končno zvočno podobo pa sta oblikovala Peter Dekleva – kitarist skupine – in sloviti producent Zmago Šmon, kar je za DMP, ki so doslej zelo uspešno sodelovali z Žarkom Pakom, zanimiva sprememba, novost, ki obeta določene spremembe v zvoku.

  Sicer pa z novim singlom Mrtvi pesniki že opozarjajo na zanje jubilejno leto – prav letos namreč praznujejo 25-letnico delovanja pod sedanjim imenom, v prazničnem letu pa načrtujejo tudi skorajšnji izid dvojnega albuma svojih največjih uspešnic, neke vrste The best of DMP – Najboljše od DMP, ki bo slovenski publiki ponudil mnoge legendarne posnetke iz četrtstoletnega razvoja skupine, ki “smo si jih želeli, pa nikoli mogli dobiti”, saj je večina od dosedanjih šestih albumov razprodana.

  Lansiranje singla “Pleši z mano” spremlja zanimiv predstavitveni video, delo umetnika, ilustratorja Andreja Blažona. Blažon, ki že vrsto let skrbi za vizualno podobo skupine, je edini slovenski umetnik, ki je bil lani izbran v druščino najboljših svetovnih risarjev s strani publikacije Strokes of Genius.

  Društvo mrtvih pesnikov su – Marko Zajc, bobni ; Peter Dekleva, kitara ; Alan Vitezič, vokal, kitara ; Tomaž Koncilija, bass kitara ; Boštjan Artiček, klaviature.

  Foto – Ema Koncilija

  www.dmp.si.

  YouTube – DMP – Pleši z mano (Art – Andrej Blažon)