• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DIOGEN – Diogen

  DIOGEN – Diogen

  DIOGEN – Diogen / Croatia Records, 2018 / CD, LP, dig / rock / Hrvatska

  Grupa Diogen 2016. godine je najavljena kao novo pojačanje na hrvatskoj rock sceni, a osnovala su je dva člana legendarne grupe – Daleka obala – bubnjar, Zoran Ukić i gitarist, Jadran Vušković. Njima su se u novoj postavi pridružili Miro Šoić na basu i pjevač Ivan Bužančić Buža. Prvotno su se oglasili sa nekoliko uspješnih singlova – “Splitska dica” (feat. Dean Dvornik), “Mannheim, Franfurt, Karlsruhe“, “Diogen“, “Mala crna haljina“, “Anđeo čuvar” i “Vrijeme ljubavi“. To je uslovilo pojavu albuma. Booklet uz album napisao im je bard hrvatske diskografije, Siniša Škarica. Od značajnijih nastupa, Diogen bilježe učešće na 20. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku te festivalski nastup na CMC festivalu u Vodicama.

  DiskografijaDiogen (Croatia Records, 2018)

  Diogen su – Ivan Bužančić (vokal) ; Jadran Vušković (gitara, usna harmonika) ; Miro Šoić Mirilović (bass) ; Zoran Ukić (bubnjevi) – Zoran Ševerdia (stihovi)

  Debitantski album grupe Diogen, nazvan je istoimeno, “Diogen”. Sadrži 10 pjesama – 9 autorskih i 1 obradu – David Bovie, “The Man Who Sold The World”. Album je dostupan kao CD i kao vinyl izdanje te je podijeljen u dvije cjeline – na “pjesme ostanka” i “pjesme odlaska”. Muzika koju izvodi grupa Diogen nosi jak štih dalmatinskog rocka – što riječima pjesama, isto tako i dalmatinskim senzibilitetom. Sredina u kojoj odrastamo, čini čuda. Ulazi nam u gene, a pobjeći im ne možemo.

  Podsjetimo, Diogen je bio grčki filozof. Poznat je po tome što je danju Atenom hodao sa svijećom u ruci govoreći kako traži čovjeka. Živio je u bačvi, a kada ga je Aleksandar Makedonski poželio upoznati, došao je do njega i pitao što mu može napraviti, Diogen mu je odgovorio, “makni mi se sa sunca“. Za sebe je govorio i da je građanin cijelog svijeta… U tom stilu, Ukić je komentirao osnivanje grupe: “Razmišljao sam kako je nešto i dobro u tome šta su gadovi uništili sve tvornice, pa sad možemo svirat i pivat, a ne radit!

  Rekao bih da su se članovi grupe Diogen opredijelili na melodične rock pjesme koje graniče sa pop izrazom. Moram priznati, u tome su dosta uspješni. Iza njih je veliko iskustvo, velika “kilometraža“. Članovi grupe Diogen su i “u najboljim godinama“, a u tom životnom dobu, ne rade se eksperimenti. Ide se na sigurno. Pohvalio bih tekstove njihovih pjesama.

  Vjerujem da će se Diogen i nadalje oglašavati pjesmama slične atmosfere. Srećom, oni to rade odlično i mnogi ljubitelji njihovog zvuka moći će uživat i u njihovim narednim pjesmama.

  P.S. – Grupu Diogen predstavio sam i u svojoj radijskoj emisiji Krilati kotači br. 10 – pa, ko voli, nek’ posluša.

  Diogen – “Diogen” – 1. Splitska dica (feat. Dean Dvornik) ; 2. Jutro ; 3. Mala crna haljina ; 4. Anđeo čuvar ; 5. Vrijeme ljubavi ; 6. Čovjek što prodao je svijet ; 7. Diogen ; 8. Mannheim, Frankfurt, Karlsruhe ; 9. Kralj ceste ; 10.
  Pjesma za kraj

  https://www.facebook.com/Diogen-421757947994870 /

  YT – DIOGEN feat. Dean Dvornik – Splitska dica

  YT – DIOGEN – Mala crna haljina

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, BiH