• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DETMEĆ – Na rubu

  DETMEĆ – Na rubu

  DETMEĆ – Na rubu / Croatia Records, 2019 / CD, dig / rap rock / Hrvatska

  Detmeć je požeški rap rock bend s adresom u Zagrebu. Bend je osnovan 2017. godine, a broji 5 članova: Massa –  truba, vokal ; Koc – vokal, gitara ; Toljo – vokal, gitara ; Sale – bass ; Hrca –  bubnjevi. Pod utjecajem mnoštva žanrova, Detmeć stvara specifičnu fuziju žestokih riffova, elektronike i rapa.

  2018.Detmeć su izdali dva singla – “Dijelimo se” i “Mnogo jak” – oba popraćena video spotovima te su se koncertima predstavili hrvatskoj publici u Požegi, Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu i drugim mjestima.
  2019. – Potpisali su ekskluzivni ugovor za najveću diskografku kuću na ovim prostorima, Croatiju Records, za koju su izdali dva singla – “Carcosa” i “Iza nas“.

  Tokom godine na muzičkoj sceni, održali su više nastupa, a između ostalog – nastup u zagrebačkom Klubu Sax! i na najvećem slavonskom festivalu, Ferragosto Jam. Početkom novembra 2019. godine izdali su svoj debitantski album, “Na rubu” i paralelno s albumom i videospot za pjesmu “Kroše“.

  Diskografija – Detmeć – Na rubu (Croatia Records, 2019)

  Detmeć su – Karlo Ćavar Massa (vokal, truba) ; Filip Kordovan Koc (vokal, gitara) ; Toni Skoko Toljo (vokal, gitara) ; Saša Romić Sale (bass gitara) ; Hrvoje Pandžić Hrca (bubnjevi)

  Detmeć nije samo novi bend na hrvatskoj muzičkoj sceni. Radi se i o bendu koji novim zvukom prenosi poruke koje korespondiraju sa aktuelnim društvenim i političkim trenukom. Kada pjevaju i šapatom (“Dijelimo se“), njihove poruke su snažne, jasno odzvanjaju, istinite su i nepobitne. Detmeć su na najboljem putu da budu glasnogovornici onog “zdravijeg” dijela mladih pripadnika svoje generacije. To je težak i odgovoran zadatak, ali ga Detmeć odlično i odlučno odrađuju.

  Članovi benda Detmeć, muzički su dostatno “potkovani“, tako da su njihove pjesme i sa instrumentalne strane vjerodostojne i sveopće prihvatljive. Obzirom na avangardnost njihovog muzičkog djelovanja, ne vjerujem da će ih mediji javnog izvještavanja bezuslovno i bezrezervno “prihvatiti“. Način na koji će najbolje promovirati svoj rad, širiti svoje poruke, određen je onim što im je u segmentu javnog djelovanja jedino i ostalo – putem društvenih mreža, a i direktnim obraćanjima svojim istomišljenicima, onima kojima njihove poruke odgovoraju. To su, naravno, i nastupi uživo – bilo klupski, festivalski… ili slični nastupi.

  Detmeć su i ovim svojim debitantskim albumom postavili čvrste temelje za buduću nadgradnju svoje muzičke karijete. Već ovo što sam čuo na albumu “Na rubu“, daje naslutiti da Detmeć dalje mogu nastaviti raznim putevima. Kojim god putem da krenu, smiješi im se uspješna muzička katijera. Konačni izbor, naravno, samo je njihov, a i odgovornost, naravno. Nadam se da će napraviti najbolji mogući odabir.

  Detmeć – “Na rubu” – 1. Dijelimo se ; 2. Carcosa ; 3. Kamion želja ; 4. Zamijeni me (ft. Dino Jelušić) ; 5. Iza nas ; 6. Bijeli separe ; 7. Kroše ; 8. Mnogo jak ; 9. Hotelska soba ; 10. Život je san

  Foto – Darko Kordovan

  https://www.facebook.com/detmec / https://www.deezer.com/hr/album/117900892 /

  YT – DETMEĆ – Kroše

  YT – DETMEĆ – Dijelimo se