• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DAS RAGE – Das Rage

  DAS RAGE – Das Rage

  DAS RAGE – Das Rage / DIY – Rude Pilgrims Production, 2015 / CD-R / electro-pop / Hrvatska

  Das Rage je electro-pop bend iz Vukovara, Hrvatska. Nakon djelovanja u nekoliko bendova, Zoran Filko početkom 2014. godine osniva Das Rage. Originalno pokrenut kao duo (Zoran Filko i Ana Bučko), Vremenom, Das Rage mijenja postavu i danas djeluje kao trio kojeg čine: Andrijana Manojlović na vokalu i synthu, Vesna Jagetić na pozadinskim vokalima i sampleru te Zoran Filko na gitari. Nastanku debut albuma “Das Rage” svoj doprinos dao je trenutno najaktivniji i vodeći hrvatski producent elektronske glazbe, Saša Rajković alias Zarkoff, dok snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Nikšić. Album je sniman u Kramasonik studiju (Zagreb, HR), a izdan je pod nezavisnom DIY etiketom, Rude Pilgrims Production, sredinom juna 2015. godine.

  Da im je 2015. godina uspješna, pokazuju i brojni nastupi na demo festivalima, pa su tako na 8. Demo festivalu Zaprešić 2015. osvojili prvo mjesto, prema odluci stručnog žirija, a nastupili su i kao finalisti (ukupno 5 finalista) 19. HGF Demo Festivala, Zabok, Hrvatska. Niz su nastavili nastupom na 49. Gitarijadi Zaječar.

  Das Rage - CDBend Das Rage gledao sam i slušao na nastupu tokom 49. Gitarijade Zaječar. Došli su sa reputacijom finalista 19. HGF-a. To je već potaklo određenu pažnju na njihov nastup. Malu konfuziju je napravilo i njihovo neuobićajeno ime koje je, od strane zvaničnog spikera Gitarijade,  izgovoreno kao Das Rejdž. Njihov zaječarski nastup prošao je prilično nezapaženo – nema ih ni među 5 finalista te Gitarijade. Vjerovatno bih na njih i zaboravio da mi u Zaječaru nije predat CD-R sa njihovom muzikom…

  CD-R “Das Rage” sadrži 10 kompozicija. Zvukom podjećaju na standardne electro-pop bendove iz 80-tih i 90-tih prošlog stoljeća. Pozdravljam ovo što rade. Da su atmosferu sa CD-R-a uspjeli dočarati i u Zaječaru, vjerujem, mnogo bi bolje prošli u sveukupnom poretku u odnosu na ostale takmičarske demo bendove iz Regiona. Das Rage pjevaju dijelom na hrvatskom, dijelom na engleskom jeziku. Evidentan je primarni zvuk elektronskih instrumenata, a dominira ženski vokal. Pjesme su, uglavnom, ljubavne i izvedene u smirenoj atmosferi. Tipujem na pjesmu “Boye” koja u najljepšem svjetlu predstavlja sve ono najbolje što nam donosi ovaj bend. Lijepa budućnost je pred ovim bendom. Mislim da bi trebali osuvremenuti svoj zvuk kako bi sigurnijim koracima išli dalje. Do njih je.

  Das Rage – “Das Rage” – 1. Boye ; 2. Another Man Done Gone ; 3. Dok sanjam ; 4. Eho ; 5. Srce ; 6. Gun Down ; 7. Ljepši san ; 8. Marlene ; 9. Mr. 10. Hypersensitive

  https://dasrage.bandcamp.com/releases

  YouTube – Das Rage – Boye

  YouTube – Das Rage – Eho

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina