• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA – Najava festivala

  DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA – Najava festivala

  DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA – Najava festivala

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  U Sisku sam imao čast i zadovoljstvo sudjelovati na konferenciji za medije vezano za Dane jazza Damira Kukuruzovića (04.-10.07.2021.). Prerana smrt velikog gipsy swing glazbenika, voditelja Siscia Jazz Cluba i Siscia Jazz&Blues Festivala (tradicija od 2005. godine!), a zatim i katastrofalni potres, nisu zaustavili njegovu suprugu, Marijanu Barišić, da ustraje u održavanju tradicije Jazz festivala (nažalost, sam klub je zbog potresa zasad izgubljen!), pod nazivom Dani jazza Damira Kukuruzovića (Siscia Open Jazz&Blues Festival). Time će se očuvati spomen na ovog sjajnog glazbenika, ali i tradicija Festivala koji je godinama zaštitni znak Siska, događaj po kojemu su ljudi često planirali godišnje odmore, Festivala koji je svih ovih godina sisačkoj publici predstavio više od stotinu sjajnih jazz imena… još pamtimo gostovanja Angela Debarra, Loulou Djina, Yorguia Loefflera, Ludovica Beiera, Wawau Adlera, Robina Nolana, Gisma & Joshi Grafa, Paulusa Schefera, Joshe Stephana, Stochela Rosenberga… vrh vrhova svjetskog gipsy swinga i baštinika Djanga Reinhardta, od kojih je jedan bio i naš Damir Kukuruzović, i to kao ravnopravan glazbeni sugovornik ovim majstorima.

  Marijana Barišić najavila je goste ovogodišnjeg izdanja festivala, a gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, podržala je očuvanje jazz tradicije u Gradu i sam Festival, govoreći o značenju ovih glazbenih događanja ne samo za Sisak te najavila svaku vrstu potpore Grada održavanju Festivala, vrijednog, parafraziraću Damira, svake svjetske i Božije hvale.

  Violinist, Bruno Urlić, podsjetio je novinare na svoju višegodišnju glazbenu suradnju s Damirom i najavio skori izlazak posthumnog CD-a pod nazivom Smile, skladba je to Charlia Chaplina koju su Damir i njegov band često izvodili na koncertima. Promocija će biti na velikom koncertu u Sisku, 20. kolovoza 2021. godine, na Damirov rođendan.

  Imao sam zadovoljstvo s novinarima podijeliti svoja iskustva druženja i suradnje s Damirom, potaknuo me je za pisanje jazz knjige, naravno, nisu slučajno na naslovnici on i Angelo Debarre, a predstavio sam i monografiju Damir Kukuruzović 2015.-2020. koju smo upriličili dr. Damir Pahić s fotografijama i ja s tekstovima.

  Tužan sam, nema više Damira, ali sam sretan da njegove ime i veliko glazbeno djelo ostaju kao baština Sisku i Hrvatskoj, zbog velikih koncerata sa svjetskom jazz elitom, Damir je postao dio opće europske jazz kulture, a Sisak i Siscia Jazz Festival trajno ime na svim glasovitim europskim jazz zemljovidima.

  Da će Festival opstati, jamči nam i potpora Grada Siska, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije te Gradskog muzeja Sisak koji je dao svoj prostor za glazbena događanja koja slijede. Naravno, kao i proteklih godina, veliki sponzor je INA. Hvala prijatelju, Donatu Rogiću, za fotografije!

  Dani jazza Damira Kukuruzovića (Siscia Open Jazz&Blues Festival), Atrij gradskog muzeja, Sisak (od 04. do 10.07.2021., 21 sat )
  Program04-07-2021Swing Again / 05-07-2021Dixieland Band Čakovec / 06-07-2021The Cool Jazz Duo Brako Bogunović & Bogart / 07-07-2021Mavi Kan / 08-07-2021Big Band Požega / 09-07-2021Martine Thomas & Black Coffee / 10-07-2021Kaj te briga

  YT – Damir Kukuruzovic Gipsy Swing Quartet – David /traditional)

  YT – Damir Kukuruzović Django Group feat. Stochelo Rosenberg

  . .
  . . .
  Autor priloga:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .