• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP & ZORAN PREDIN – Pobratimstvo lica u svemiru…

  DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP & ZORAN PREDIN – Pobratimstvo lica u svemiru…

  DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP & ZORAN PREDIN – Pobratimstvo lica u svemiru…

  Suradnja legendarnog Slovenca, Zorana Predina, i Damira Kukuruzovića, hrvatskog baštinika Djanga Reinhardta, nije od jučer i predstavlja dobitnu kombinaciju za sve ljubitelje slovenskog glazbenika, ali i gipsy swinga kakvog Damir Kukuruzović godinama već nudi hrvatskoj i europskoj publici. Ovdje su se našli dva pobratima u glazbenom svemiru čije ideje sinergijski pašu, vješto su se jedan drugom prilagodili i simbioza je to u kojoj nitko nije na šteti – svi imaju jack pot! Uključujući i nas – publiku!

  Manja turneja po Hrvatskoj (Sisak, Kutina, Split i Zadar!) rasprodana je već i pokazatelj je kako publika ima sluh za ovu glazbu, a treći CD Damira Kukuruzovića i njegova banda Django group – “My Django Family” (na kojemu gostuje i Predin), točka je na i te uspješne suradnje.

  Nastup u Sisku bio je 11.02.2015. godine, Kazalište 21. Na bini su bili: Zoran Predin – vokal ; Damir Kukuruzović – solo gitara ; Marijan Jakić – saksofon ; Ivo Sanković – bass ; Goran Grgurač – ritam gitara ; Nenad Novalić – doboš. Bruno Urlić – violina, također je član Damir Kukuruzović Django group, ali nije nastupio u Sisku radi ranije preuzete obaveze (koncert Massima Savića). Međutim, ostatak turneje će svirati uz Damir Kukuruzović Django group.

  Neosporni šarm kojim Damir&Zoran plijene na sceni zaokuplja publiku, jer koncert od dva sata čiste svirke traži angažman i glazbenika i publike. Priča između pjesama, šlag je na torti. Duhovitost, spontanost, dobar osjećaj za suodnos s publikom… i poznati Predinovi hitovi, od Lačnog Franza naovamo… i sve to fino isprepleteno Damirovom djangologijom… čista magija… kao nekad košarka Zorana Čuture koji je sinoć i najavio sisački koncert.

  Još par rečenica o novom CD-u – “My Django Family”… Iz provjereno dobrih albuma – “Green Hill Gipsy Swing” i “Manouche” – proizlazi još bolji i svakako glazbeno najzreliji album Damira Kukuruzovića i njegova banda Django group – “My Django Family”. Na albumu su, uz Damira, i Stefanovski, i Fays, i čarobnjak Adler, i raspjevani Predin… Damir Kukuruzović je ravnopravni svirački sugovornik spomenutim imenima, što se lijepo čuje kroz sva tri albuma na kojima gostuju i navedeni glazbenici.

  Damir Kukuruzović nije puki brzopotezni impresario Djangove glazbe. Na novom albumu to se posebno čuje. Zrelost izvedbe daje gotovo autorsku skladbu, iako je dakako, riječ o obradama znanih standarda.

  Cijelom duhovnošću svojom, Damir je bilijar, basket, ribičija na Kupi, manouche i selmer-maccaferi europskog gipsy swinga, unikatan koliko je to (ako mi dopustite!) bio i Django Reinhardt!

  Još stignete nazočiti nekom od koncerata, ovi dječaci su u najboljim godinama i dobro zvuče.

  Fotografije: Dinko Husadžić Sansky

  YouTube – Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group – Uzmi me

  Autor:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska