• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  CRVENA JABUKA – Nocturno

  CRVENA JABUKA – Nocturno

  CRVENA JABUKA – Nocturno / Croatia Records, 2018 / CD, dig / pop / Bosna i Hercegovina, Hrvatska

  Početkom 80-tih u Sarajevu se formira novi glazbeni pokret, kojeg su njegovi “izumitelji” nazvali “new primitives”. Počelo je sa E.J. Kurtovićem, preko Zabranjenog pušenja, nakon čega su usljedile mnoge druge grupe kao Bombaj štampa, Plavi orkestar, Znak sreće, Tina i dr. Upravo u tim bendovima sviraju neki dječaci koji će početi sa nečim što traje i danas…

  Crvena jabuka rođena je 1985. u Sarajevu. Od nekoliko predloženih imena, prevladalo je to što je netko na probu donio jabuku. pet mladića odlučilo je svirati ljubavne pjesme. Dražen Ričl (gitara, glas), Dražen Žerić (klavijature), Zlatko Arslanagić (gitara), Aljoša Buha (bass) i Darko Jelčić (bubnjevi). Ponudili su svoje materijale tadašnjem Jugotonu i odmah bili ozbiljno shvaćeni.

  U toj postavi, Crvena jabuka snima i prve demo snimke (“Bježi kišo s prozora“, “Dirlija” i “Sa tvojih usana“), da bi im se trud materijalizirao na prvom albumu naziva “Crvena Jabuka”, koji se u prodaji pojavio 22. III. 1986. godine. Producent na tom albumu bio je Željko Brodarić Jappa, ton-majstor Dragan Čašinović Čač, a izdavačka kuća pod čijim se okriljem Crvena jabuka nalazi i danas bila je Jugoton (danas H.N.Z.S. Croatia Records). Naslovnica albuma je izazvala sitne kontroverze (gola ženska stražnjica ocrtana crvenom jabukom), no prijem je bio pozitivan. Nedugo po izlasku, bilo je jasno da su taj jezik, ti tonovi, te pjesme upravo oni koje je veliki broj ljudi prihvatio kao svoje. Tako je Crvena jabuka pošla na turneju, zajedno s Đavolima. Tijekom ljeta 1986. godine pripremljen je materijal za drugi album.

  Prvi samostalni nastup, Crvena jabuka zakazala je za 18. IX. 1986. godine na Stadionu Kantarevac u Mostaru. Međutim, taj je koncert bio samo zakazan, nikad i održan. Na koncert u Mostar, Crvena jabuka je krenula iz Sarajeva, s dva auta. “Fićom” su išli Zlaja, Zijo i Aljoša. Kod Jablanice se dogodila prometna nesreća. Aljoša je odmah podlegao zadobivenim ranama, a Zijo 13 dana nakon njega.

  U čast i sjećanje na njih se u Sarajevu, u dvorani Skenderija, 13. X. 1986. godine održao se koncert “Pjesma za Crvenu jabuku”, na kojemu su nastupili sarajevski muzičari i grupe svih generacija. Crvena jabuka prekida s radom. Međutim, s obzirom na to da je materijal za drugi album već bio pripremljen i da se u tom materijalu nalaze zadnji Zijini autorski radovi, Zlaja, Cunja i Žera odlučili su snimiti i drugi album, “Za sve ove godine“, posvećen Ziji i Aljoši. Na albumu se nalazi i posveta Našim drugovima, Ziji i Aljoši, sa stihovima pjesme Indeksa: “…kad ne bude mene, kad dođu drugi dječaci kao ja, kad ne bude mene, ljubiću je pjesmama svojim i tad…

  Album je snimljen u Studiju Tetrapak u Splitu, tijekom I. i II. mjeseca 1987. godine. Producent je bio Željko Brodarić, snimatelj Ivica Čović Pipo, dizajn omota Davor Papić. Album su snimili Cunja, Zlaja i Žera, koji je od tog albuma preuzeo ulogu pjevača. Neke solo dionice odsvirao je Zlatko Brodarić. Album “Za sve ove godine” nikada nije bio reklamiran niti promoviran na bilo kom mediju, po želji tri preostala člana Crvene jabuke koji odlučuju definitivno prestati s pričom Crvene jabuke.

  Međutim, mada album nije bio promoviran, niti je odsviran ijedan koncert, publika je odlučila u ime benda, u ime sjećanja… 5. I. 1988. godine Crvena jabuka ulazi u studio Rockoko u Bošnjacima, vlasnika Želimira Babogredca, gdje su snimljeni mnogi albumi, uključujući i “Svijet je lopta šarena”, s tim da je Rockoko promijenio mjesto boravka – sad se nalazi u Zagrebu. Tu počinje i suradnja s novim, ubuduće i stalnim producentom koji se odaziva na ime Nikša Bratoš. Nikša postaje i novi gitarista Crvene jabuke. Nikša je znao kako uobličiti sve njihove ideje uz upotrebu velikog broja instrumenata (Nikša ih, bez pretjerivanja, zna svirati sve), a kvaliteta njegova rada je i nagrađena brojem osvojenih Porina za producentski rad. Dražen Žerić preuzima ulogu glavnog vokala a time postaje i sinonim Crvene jabuke kad god se negdje pojavi. Album “Sanjati” u “svim boljim prodavaonicama kazeta i ploča”, pojavljuje se 20. IV. 1988. godine. Sve pjesme na albumu potpisuje Zlaja, s tim što se na albumu nalazi i obrada “Twist and Shout”, pod nazivom “Sviđa mi se ova stvar”. Album “Sanjati” prodan je u otprilike 250,000 nosača zvuka. Započinje velika turneja Crvene jabuke, sa preko 180 koncerata, na kojima, osim Zlaje, Cunje i Žere, Nikša Bratoš svira gitare, a Srđan Šerbedžija bass gitaru, dok im se tijekom turneje pridružuje Zlatko Volarević Dilajla, dotad klavijaturista Đavola.

  U drugoj polovini I. mjeseca 1989. godine počinju prvi dogovori za snimanje četvrtog albuma… Četvrti album objavljen je početkom 1989. i zvao se “Tamo gdje ljubav počinje”, a snimila ga je koncertna postava benda. Album je postigao veliki komercijalni uspjeh. Srđan odlazi na odsluženje vojnog roka, a na njegovo mjesto dolazi Branko Sauka Bane, koji je i bio dio ekipe Crvena jabuka, kojoj se na koncertnoj turneji 1989. godine, na kojoj je Crvena jabuka svoje vrijeme poklonila svojim najdražima 260 puta, na 260 nastupa, pridružio na gitari Igor Ivanović, koji je na turneji zamijenio Nikšu Bratoša. Turneja je bila više no uspješna, a svi lijepi trenuci s publikom zabilježeni su na koncertu u Domu sportova u Zagrebu, gdje je i snimljen dvostruki živi album Crvene jabuke, “Uzmi me kad hoćeš ti”.

  Godina 1991., snima se šesti (peti studijski) album Crvene jabuke, “Nekako s proljeća”. Na albumu, kao gost, svojim prisustvom i glasom čast ukazuje Kemal Monteno, u duetu na pjesmi naslovnici albuma. Ovaj put šestožičani elektrificirani instrument, koji živi svoj život punim dahom i bez Teslinog izuma, prepušten je u ruke Zorana Šerbedžije Zoke. Nakon albuma “Nekako s proljeća“, kako to i biva, planirana je turneja, koja je otkazana, usljed svima nam, nažalost, poznatih razloga… U Hrvatskoj je počeo rat, kratko nakon toga i u BiH. To uzrokuje ponovnu, treću pauzu Crvene jabuke, dosad najdužu.

  Zlaja napušta Sarajevo i odlazi u London, da bi, 1995. godine, kao svoje mjesto boravka izabrao Toronto. Nikša je već od 1990. u Hrvatskoj, gdje radi u Rockokou, kao producent, aranžer, ton-majstor, gitarista, klavijaturista, klarinetista, violinista… Dilajla je, budući je iz Metkovića, tamo i ostao, Bane se našao u Češkoj, Zoka u Njemačkoj, Igor u Hrvatskoj… Cunja i Žera ostali su u Sarajevu. Cunja radi svašta, a Žera se (s)našao u vođenju sarajevskog kafića imena “Broj jedan”.

  U međuvremenu, Croatia Records 1993. godine izdaje kompilaciju 18 hitova Crvene jabuke pod nazivom “Ima nešto od srca do srca”. Na albumu se nalazi i kratko pismo publici.

  Crvena jabukaŽera i Cunja – Sarajevo su napustili tek u drugoj polovici 1994. godine (Žera u VIII. a Cunja u X. mjesecu te godine), da bi došli u Zagreb. Tu se Žera nalazi s Nikšom i odlučuju nastaviti s radom, pod okriljem Tutica. Isprva, Žera ima svirke, uglavnom u Njemačkoj, gdje je nastupao s pratećim bendom, pomalo i u Hrvatskoj i Sloveniji, gdje nastupa uz matrice. Međutim, taj period traje tek par mjeseci, da bi se, početkom 1995. godine, ponovo okupila ekipa imena Crvena jabuka. Ovaj put, postava Crvene jabuke su, osim Žere i Cunje, još i Krešimir Kaštelan Krešo: bass gitara, Mario Vukušić Jimmy: gitare, Danijel Lastrić: klavijature. Naravno, tu su i neizbježni Nikša i Dilajla. Crvena jabuka u toj postavi svira u mnogim mjestima u Hrvatskoj i Sloveniji, gdje se uopće i sviralo, redovno nastupa u BiH, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U XI. mjesecu 1995. godine, svira i u Makedoniji.

  Istovremeno, radile su se i pripreme za novi album Crvene jabuke, prvi nakon pet godina pauze. Album se snima u jesen 1995. godine i na tržištu se, pod imenom, “U tvojm očima“, pojavljuje 17. I. 1996. godine. Kako Zlaja nije više pokazivao želju za daljim radom u Crvenoj jabuci, autori pjesama su Zlatan Fazlić Fazla, Saša Lošić Loša, Fayo, J. Šetka i nedovršeni rad Dražena Ričla, pjesma “Sanjam te“, koju je dovršio Žera.

  Album je postigao zlatnu nakladu, a objavljen je početkom 1996. godine. Na njemu je ostvarena i suradnja s tada najvećim dvojcem hrvatske estrade – Alenom Vitasovićem i njegovim autorom Liviom Morosinom. Za promociju albuma, Crvena jabuka je izabrala Veliku dvoranu Doma sportova u Zagrebu, na koncertu održanom 14. II. 1996. godine, na Dan zaljubljenih, sa 12,000 zaljubljenih koji vole Crvenu jabuku i koje Crvena jabuka voli. Na koncertu su gitare svirali Igor i Nikša, a pratećim vokalima podržavale Jana, Darija i Erliha. I dalje se nastavlja s koncertima po Hrvatskoj (Split, Rijeka, Osijek…), Sloveniji, BiH, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj, Danskoj, s tim što na mjesto gitariste dolazi Saša Zalepugin. Iste godine, 1996., Crvena jabuka proslavlja svoju desetu godinu postojanja, opet sa svojim najdražima i opet u Velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu, 4. XII. 1996. godine.

  I opet slijede koncerti, da bi, 16. V. 1997. godine, Crvena jabuka nastupila u Sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli, a nakon toga 17. V. 1997. godine i u Sarajevu, u Skenderiji.

  Nakon završene ljetne turneje, Crvena jabuka se privremeno seli u Makarsku, gdje početkom 10. mjeseca 1997. godine priprema materijal za novi album… Crvena jabuka u Makarskoj vrši pripreme za snimanje novog albuma. U Makarskoj postoji Sound & Vision, a to je muzički studio vlasnika Dražena Šode, od kojega grupa dobiva svesrdnu pomoć, kako tehničku, tako i ljudsku. Nikša je donio “uži” izbor od oko 30 pjesama, od kojih su izbor suzili na njih 10-ak. Mic po mic, posao se približavao kraju, a usput su se pojavile i neke nove pjesme, uvrštene na novom albumu “Svijet je lopta šarena”. Ovaj put, iza Crvene jabuke su svojom podrškom i imenom stali: Zlatan Fazlić Fazla, Saša Lošić Loša, Karlo Barbarić, Jure Stanić, Miroslav D. Rus i svojim pjesmama ovaj album učinili onakvim kakav on i jeste, a na kojem se i sada nalazi interaktivna prezentacija benda koji možete pogledati u CD-ROM playeru vašeg kompjutera…

  Godine 1999., Crvena jabuka snima live unplugged album “Riznice sjećanja”. Krajem iste godine ide na svoju prvu američku turneju..

  Godina 2000., izdaje album “Sve što sanjam”, na kojem se autorski izmjenjuju Zlatan Fazlić, Miroslav Rus i Dino Šaran (koji nakon toga postaje većinski autor Crvene jabuke). Krajem 2002. godine izlazi deveti studijski CD pod nazivom “Tvojim željama vođen”. Danijel Lastrić i Zlatko Bebek napuštaju grupu, a u bend dolaze novi članovi – Josip Andrić (klavijature) i Damir Gönz (gitara).

  Preko deset studijskih albuma, nekoliko uspješnih kompilacija, brojne turneje i veliki hitovi – “Bježi kišo s prozora“, “S tvojih usana“, “Ima nešto od srca do srca“, “Da nije ljubavi” i mnogi drugi –  čine Crvenu jabuku i danas jednim od najpopularnijih pop grupa. Uskoro njihov novi album, “Oprosti što je ljubavna“, Croatia Records je objavila 2005. godine, uoči proslave 20 godišnjice njihova glazbenog rada.

  Krajem 2006. godine izlazi na tržište njihov novi studijski uradak, “Duša Sarajeva”. Novi album sadrži 11 novih pjesama od kojih se singl “Duj, duj” već uvelike vrti u radijskom eteru, a uživo ćemo ga čuti u finalnoj večeri HRF-a početkom lipnja. HRF i sunčani Hvar, idealno su mjesto i za medijsku prezentaciju cijelog albuma koju Žera i bend najavljuju kao vrlo zanimljivu. Iako je s ovog albuma izostao prepoznatljiv rukopis njihovog dugogodišnjeg suradnika i člana benda, Nikše Bratoša, Crvena jabuka zadržala se u okvirima svog prepoznatljivog zvuka. Na albumu je interesantna i njihova verzija poznate pjesme Tina UjevićaTamo da putujem (Rastanak)“, na glazbu Arsena Dedića, a osim ovih izdvojenih pjesama vjerujemo kako će i ostale pjesme, poput “Oči boje srne“, “Napiši jednu ljubavnu” i naslovna, “Duša Sarajeva”, naći put do srca njihove publike.

  Duša Sarajeva” već u prvim danima nakon izlaska na tržište bilježi odličnu prodaju. Osim svog dugogodišnjeg glazbenog statusa jednog od najpopularnijih pop bendova, tomu su zaslužne i pjesme s novog albuma. Nakon prvog singla “Duj, duj”, kao prijedlog na mnogim nacionalnim top listama već se pojavio i drugi singl, “Oči boje srne”. Na Hvaru u sklopu HRF-a, prisutnost velikog broja medija, ne samo iz Hrvatske nego i iz susjednih zemalja, iskoristili su za što bolju prezentaciju svog novog albuma. Bila je to, također, i prigoda da im matična izdavačka kuća Croatia Records dodijeli zlatno priznananje za dvostruku kompilaciju “Zlatna kolekcija” za preko 10,000 prodanih primjeraka. Dodjela ovog priznanaja upriličena je na otočiću Sv. Jerolim, nedaleko Hvara, gdje su Žera i bend u opuštenoj atmosferi i ugodnom druženju ugostili brojne novinare kao i kolege Branimira Mihaljevića, Fayu i dr.

  Glazbeni opus Crvene jabuke ovog se puta zaustavio na 40 pjesama iz bogate riznice sarajevske grupe koju i danas jednakim žarom slušaju sve generacije kao što je to bilo i u vrijeme kada je grupa nastala. Hitovi poput “Dirlija”, “Bježi kišo s prozora”, “To mi radi”, “Nekako s proljeća”, “Stižu me sjećanja”, “Tvoga srca vrata”, “Tugo nesrećo”, “Zovu nas ulice”, “Riznice sjećanja”, “Svijet je lopta šarena”, “Dobro neka svira”… uvijek su rado slušani, pa je grupa Crvena jabuka na neki način konstanta domaće estrade čije su pjesme jednako zanimljive danas kao i u vrijeme kada su nastale sredinom 80-tih godina.

  Godine 2008., medijski pokrovitelj albuma “The Ultimate Collection” je Otvoreni radio.

  Godina 2009., po mnogima, najromantičnija grupa, Crvena jabuka, objavila je svoj 12. studijski album rječitog naslova “Volim te”… Grupa poznata po mnogim ljubavnim pjesmama koje su zaljubljeni parovi često prisvajali kao svoje jer su uz njih proveli romantične dane i na novom albumu je ostala vjerna temi ljubav i romantika. Na albumu se, uz Amira Spahića, Narcisa Vučine, Zlatka Arslanagića i Dade Čauševića, kao autori glazbe pojavljuju i Denis Dumančić, Branimir Mihaljević te Boris Novković. Branimir Mihaljević se, uz Dražena Žerića Žeru, pobrinuo i za produkciju zvuka. Idejno oblikovanje ovitka i ovaj put potpisuje Davor Papić, dizajner koji je oblikovao sve albume Crvene jabuke i koji je danas cijenjen i priznat dizajner i u Švedskoj.

  U pjesmi “Godinama“, u kojoj je obrađen motiv pjesme “You Don’t Fool Me“, grupe Queen, gostovao je Halid Bešlić koji se odlično snašao u pop vodama. Mnogima će biti zanimljivo čuti i pjesmu “Jazz.ba” u kojoj su svoja pjevačka umijeća pokazali Enis Bešlagić i Ahmed Al Rahim, poznatiji kao Antimon.

  Uspješnosti albuma, “Volim te“, uz ljubavne pjesme specifične za Crvenu jabuku, uvelike je doprinijela pjesma “Jazz.ba” u kojoj gostuju Enis Bešlagić i Ahmed Al Rahim Antimon. Pjesma je ubrzo postala radijskim hitom, a u Sarajevu je završeno snimanje i video spota u produkciji “Solid State Production”. Uz Žeru, Enisa, Antimona, klapu Mali Inćun, u spotu se u neobičnim kadrovima pojavljuju George Bush i Barack Obama. Redatelj spota je Goran Šljivić, direktor fotografije Eldar Amrić i producent Čedomir Blažić. Crvena jabuka, Enis i Antimon s pjesmom “Jazz.ba” nastupaju na Hrvatskom radijskom festivalu, gdje dobivaju nagradu publike. (Preuzeto sa web adrese: https://www.facebook.com/C.Jabuka)

  Čeka se update biografije – narednih 10 godina djelovanja pop grupe Crvena jabuka

  DiskografijaCrvena jabuka (Jugoton, 1986) ; Crvena jabuka – Za sve ove godine (Jugoton, 1987) ; Crvena jabuka – Sanjati (Jugoton, 1988) ; Crvena jabuka – Tamo gdje ljubav počinje (Jugoton, 1989) ; Crvena jabuka – Uzmi me (kad hoćeš ti) Live (Jugoton, 1990) ; Crvena jabuka – Nekako s proljeća (Jugoton, 1991) ; Crvena jabuka – U tvojim očima (Croatia Records, 1996) ; Crvena jabuka – Svijet je lopta šarena (Croatia Records, Tutico, 1997) ; Crvena jabuka – Riznice sjećanja (Croatia Records, 1999) ; Crvena jabuka – Sve što sanjam (Croatia Records, 2000) ; Crvena jabuka – Live Dom sportova Zagreb (CD, Album, Naraton, 2001) ; Crvena jabuka – Tvojim željama vođen (Croatia Records, 2002) ; Crvena jabuka – Oprosti što je ljubavna (Croatia Records, 2005) ; Crvena jabuka – Duša Sarajeva (Croatia Records, 2007) ; Crvena jabuka – Volim te (Croatia Records, 2009) ; Crvena jabuka – Za tvoju ljubav (Croatia Records, 2011) ; Crvena jabuka – Nek’ bude ljubav (Croatia Records, 2013) ; Crvena jabuka – Bivše djevojčice, bivši dječaci – Unplugged Live u Lisinskom (2xCD, Album, Dig, Croatia Records, 2014) ; Crvena jabuka – Crvena jabuka 2016 (Croatia Records, 2016) ; Crvena jabuka – Nocturno (Croatia Records, 2018)

  Compilations – Crvena jabuka – Ima nešto od srca do srca – 18 Originalnih hitova (Croatia Records, 1993) ; Crvena jabuka – Moje najmilije (Hi-Fi Centar, 1998) ; Crvena jabuka – Zlatna kolekcija (Croatia Records, 2004) ; Crvena jabuka – Antologija (CD, Album, Comp, City Records, 2005) ; Crvena jabuka – The Ultimate Collection (2xCD, Comp, Dig, Croatia Records, 2008) ; Crvena jabuka – 25 godina – Da nije ljubavi (4xCD, Comp + Box, Comp, Croatia Records, 2009) ; Crvena jabuka – Najljepše ljubavne pjesme (CD, Comp, Dig, Croatia Records, 2010) ; Crvena jabuka – 18 zlatnih hitova (CD, Comp, Muzički Magazin, 2011) ; Crvena jabuka – Original Album Collection (5xBox, Comp, Pap + CD, Album, RE, RM + CD, Album, RE, Croatia Records, 2013) ; Crvena jabuka – 100 originalnih pjesama (CD, Comp, Croatia Records, 2015) ; Crvena jabuka – Greatest Hits Collection (CD, Comp, Croatia Records, 2016) ; Crvena jabuka – Christmas Limited Edition (Croatia Records, 2017)

  Crvena jabuka (trenutna postava) su – Dražen Žerić (vokal) ; Tomislav Škrak Tomy (ak. i el. gitara) ; Igor Matković (klavijature) ; Krešimir Kaštelan (bass gitara) ; Adrian Borić (bubnjevi)

  Original line-upDražen Ričl Zijo (solo gitara, vokali (poginuo u auto nesreći 01.10.1986.) ; Zlatko Arslanagić Zlaja (ritam gitara, 1985-1991) ; Dražen Žerić Žera (klavijature, prateći vokal, glavni vokal od 1986.) ; Aljoša Buha (ex Kongres, bass, poginuo u auto nesreći 18.09.1986.) ; Darko Jelčić Cunja (bubnjevi, 1985-2017)

  Other memberNikša Bratoš (ex Valentino, gitara, mnogi drugi nstrumenti) ; Srđan Šerbedžija (bass, 1988, 1991) ; Branko Sauka (bass, 1988-1991) ; Zlatko Volarević Dilajla (ex Đavoli, klavijature) ; Igor Ivanović (gitara, 1990-1991) ; Danijel Lastrić (klavijature) ; Krešimir Kaštelan Krešo (bass, od 1995) ; Mario Vukušić Jimmy (gitara) ; Saša Zalepugin (gitara) ; Zlatko Bebek (gitara) ; Josip Andrić (klavijature) ; Marko Belošević (klavijature) ; Damir Gönz (gitara, od 2003)

  Ni protok vremena ne može nauditi visokoj poziciji koju na regionalnoj pop muzičkoj sceni grupa Crvena jabuka već decenijama suvereno i neprikosnoveno drži. Najzaslužniji za to je, bez iznimke, Dražen Žerić Žera – svojim glasom trademkark zvuka Crvene jabuke. Nadalje, veliki doprinos dali su sami članovi (nebrojenih) postava benda – sve iskusni muzičari, a zatim, možda i na prvom mjestu, tu su kompozitori i tekstopisci koji znaju kako se pravi hit koji će svi da prihvate, bez rezerve.

  Sve što sam naveo, sublimirano je i na albumu “Nocturno“. Nova imena uključena u uspjeh grupa Crvena jabuka, ovog puta su – Mirko Šenkovski Geronimo (kompozitor, aranžer) i Miroslav Pilj (tekstopisac), Dragomir Herendić Dragianni (aranžer). Tu su i mnogobrojni gosti koji su dali doprinoa cjelokupnosti albuma “Nocturno” – Samir Ćeremida (Plavi orkestar), Ismar Porić (ex Divanhana), Zvjezdan Marjanović, Elle Vardić, Laris Pašalić, prateći vokali i ostali…

  Bez da prejudiciram ili da izdvajam neki naslov sa albuma “Nocturno“, nekoliko pjesama će se pokazati ultimativnim hitovima i trajat će i trajati.. Neosporne i one će se upisati u plejadu najvećih hitova benda Crvena jabuka.

  Crvena jabuka – “Nocturno” – 1. Nocturno (Acoustic); 2. Berlin ; 3. Grade moj ; 4. Nafaka ; 5. Cvijet s Bistrika ; 6. Meni više ništa ne treba ; 7. Čuj to ; 8. Još ljubav postoji ; 9. Godine ; 10. Wilsonovo ; 11. Pjesma o tebi ; 12. Bulevar Kaldrma ; 13. Pijane noći ; 14. Za jedan zagrljaj ; 15. Kao nas dvoje ; 16. Nocturno (Electric)

  https://www.facebook.com/C.Jabuka /

  YT – CRVENA JABUKA – NOCTURNO

  YT – CRVENA JABUKA – CVIJET S BISTRIKA