• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  B’S FUNSTALLATION – Hold On

  B’S FUNSTALLATION – Hold On

  B’S FUNSTALLATION – Hold On / Mast produkcija, 2022 / CD, digital / jazz / Hrvatska

  Pod nazivom B’s FUNstallation (skraćenica od Baja’s) krije se šest muzičara mlađe hrvatske jazz generacije koje je proljeća 2012. godine okupio trubač Zvonimir Bajević. Zajednički projekt u kojem je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju. Sudjelovanje svih članova u mnoštvu različitih projekata, te s dugim nizom muzičara (Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Vedran Ružić sekstet, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big Band RTV Slovenija…) s kojima su članovi B’s FUNstallation sarađivali i ostvarivali svoju muzičku afirmaciju, ostavio je velik utjecaj i ostavio tragove, koje kroz vlastite kompozicije pokušavaju sintetizirati u svoje viđenje stvari, pojava, osjećaja i situacija koje doživljavaju.

  DiskografijaSixto (Destinatio Tokyo, 2015) ; Blue Line (Mast produkcija, 2018) ; Hold On (Mast produkcija, 2022)

  Članovi sastava B’s FUNstallation su – Zvonimir Bajević (truba, krilnica) ; Mario Bočić (tenor saksofon) ; Luka Žužić (Rhodes) ; Davor Doležal (električna i akustična gitara) ; Goran Rukavina (kontrabas, bass gitara) ; Borko Rupena (bubnjevi, gongovi)

  Nakon albuma “Sixto” iz 2015. i albuma “Blue Line” iz 2018. godine, koji su jako dobro prošli kod muzičke kritike i publike i sa kojima su B’s FUNstallation odsvirali više od 30ak iznimnih koncerata, u 2022. godini su se bacili na posao i završili i izdali svoj treći studijski album, “Hold On“.

  Album ‘Hold On’ mali je dodatak vremenu proteklom iza nas, vremenu koje je bilo sve, samo ne normalno i uobičajeno! Apsurd svega je da nam je uz sve objektivne teškoće i probleme uslijed zastoja uobičajenih i ustaljenih životnih obrazaca, dalo priliku da zastanemo i opet se okrenemo sebi i onome što nosimo u sebi, a što često zbog ‘normalnog’ načina života negdje iščezne! Sve to se i u fazi djelovanja benda poklopilo s njegovim unutarnjim promjenama i dolaskom neke nove energije i novog zvuka u njegovom izričaju. Ipak, melodija, harmonije, ugođaj i užitak zajedničkog sviranja su i dalje tu i nadamo se da će album ‘Hold On’, u dobrom duhu s optimističnom porukom, doći i do ušiju nekih novih slušatelja.“, kaže idejni vođa sastava B’s FUNstallation, trubač, Zvonimir Bajević.

  Razigrane i mirne, jazzom obojene emocije, glavne su karakteristike muzike sa ovog nosača zvuka. Harmonične melodijske linije upotpunjuju mnogi instrumenti, ali svaki dominira jednim dijelom kompozicija uz dužnu pažnju drugih instrumenata. Ćim se istakne neki novi instrument, svi ostali su tu da mu pruže punu instrumentalnu potporu. Koliko instrumenata, toliko i novih emotivnih stanja. Sve to i čini muziku ovog albuma interesantnom i pitkom za slušanje.

  Album “Hold On” izašao je 11-11-2022 (danas), ali je vrijednim i predanim radom PR poslenika benda i izdavačke kuće Mast produkcija već unaprijed učinio osnovnu medijsku “pripremu” terena i potakao određenu “čeznju” da se njegov materijal što prije odsluša.

  Sa sigurnošću, pošto sam ga odslušao, mogu reći da se to čekanje potpuno isplatilo. Hrvatski jazz je ovim izdanjem pokazao da ima vrijedne i kvalitetne jazz muzičare sa kojima može i mora i sada i ubuduće računati u korist svoje bolje i prepoznatljivije jazz scene.

  B’s FUNstallation – “Hold On” – 1. Awakening ; 2. Jugo ; 3. Nostalgic ; 4. Polaris ; 5. Lament For Friends ; 6. Hold On

  Vezani linkB’s FUNstallation – Sixto (Recenzent: Dinko Husadžić Sansky)

  Naslovni foto – Ivan Mihaljević

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100041258297131 / https://www.facebook.com/zvonimir.bajevic /

  YT – B’s FUNstallation – Hold On

  YT – B’s FUNstallation – Jugo