• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BOGUNOV – Dolazimo u miru

  BOGUNOV – Dolazimo u miru

  BOGUNOV – Dolazimo u miru / Dallas Records Slovenija, 2022 / CD, Dig / indie, pop rock / Slovenija

  Kao udruženi na svom muzičkom putu, članovi grupe Bogunov djeluju zadnjih 15 godine. Ime grupe nastalo je kao složenica riječi – Bogu i nov. Tek su od 2020. godine izašli pred širu javnost i to svojim debut albumom, “More bijesa“. Pred kraj 2022. godine objavljen im je i drugi album, “Dolazimo u miru“. Bogunov su do sada snimili ta dva stilski različita albuma. Već pomenuti, “More bijesa“, ima poprock boju, a drugi, “Dolazimo u miru“, širi lepezu svog stilskog izraza. Grupa Bogunov predstavlja svojevrsni hrvatsko-slovenački hibrid, jer je autor, Ognjen Zeljić, iz Splita, a ostali muzičari su iz Ljubljane. To se odrazilo i na način – kojim jezikom su, bar u većem dijelu, otpjevane pjesme sa njihovog drugog albuma.

  DiskografijaMore bijesa (Dallas Records Slovenia, 2020) ; Dolazimo u miru (Dallas Records Slovenija, 2022)

  Bogunov su – Ognjen Zeljić (vokal) ; Peter Pavičić (gitara, back voc.) ; Vladimir Zelić (gitara, back voc.) ; Rok Škrlj (bass gitara, back voc.) ; Rok Skoliber (bubnjevi)

  Na grupu Bogunov, ukazao mi je u telefonskom razgovoru njihov menadžer i promoter, Denis Brnčić. Prijedlog da mi se javi, dao mu je Branimir Bane Lokner, muzčki kritičar iz Srbije. Tako bi, da je sreće, trebali raditi i drugi uključeni u show business. Slijedom svega ovdje navedenog i nastao je ovaj tekst.

  Album “Dolazimo u miru” sadrži jedanaest pjesama. Bogunov su ih devet interpretirali na srpsko-hrvatskom jeziku, a samo su dvije na slovenačkom. Što se tiče same muzike, članovi benda Bogunev ne drža se nekih strogih ograničenja. Tako, muzika na albumu “Dolazimo u miru” sadrži pjesme koje su šansonskog, rock ili heavy metal opredjeljenja.

  Muzička kritika je prvi album grupe Bogunov lijepo prihvatila. Isti je slučaj i sa albumom “Dolazimo u miru“. To je već siguran znak da su Bogunov na ispravnom putu. Ovi momci imaju sve predispozicije za veliki uspjeh. Sa dva odlično prihvaćena albuma, sa članovima koji zadovoljavaju sve zahtjeve vrhunskih muzičara, sa menadžerom koji i potiče na nove i nove poduhvate… njima nema ići unazad, pa ni “tavoriti” u mjestu. Ići naprijed u još bolju budućnost, jedina je opcija, a ispunjenje većih ciljeva, samo je do članova ove grupe. Dovoljno su iskusni da ne iskoriste sve ovdje navedene prednosti.

  Bogunov – “Dolazimo u miru” – 1. Sakupljač perja ; 2. 98% ; 3. Dolazimo u miru ; 4. Da si tu ; 5. O radosti ; 6. Sanjao sam ; 7. Predivna si (ft. Aaron Hopkins) ; 8. Epitaf ljubezni ; 9. Strah od istine ; 10. Visoki sud ; 11. Uspavanka za Borisa D.

  Foto – Klemen Udovč Clementino

  https://www.facebook.com/bogunovmusic / https://www.bogunov.com / https://www.deezer.com/us/album/370792397 /

  YT – BOGUNOV – Sakupljač perja

  YT – Bogunov – 98%