• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BLUVINIL – Apaši

  BLUVINIL – Apaši

  BLUVINIL – Apaši / Dallas Records, 2020 / CD / contemporary pop rock / Hrvatska

  BluVinil je bend osnovan 2017. godine od strane grupe studenata, šibenskih mladića, u to vrijeme zagrebačkih studenata, koji su se našli u isto vrijeme, na istom mjestu. BluVinil je pop rock bend osnovan u Zagrebu. BluVinil su do sada izbacili šest singlica, od kojih su zadnje dvije (“Moderna” i “Sigurna u nas“) ujedno i singlice koje su najavile debut album benda BluVinil – “Apaši“. Taj  debut album je od 2020. godine na tržištu i zahvaljujući njemu, BluVinil već bilježe lijepe rezultate. Audio produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood Studija. Mada je album snimljen u formaciji quinteta, odmah po snimanju albuma “Apaši“, Filip Knežević (klavijaturista) napušta bend i BluVinil sada djeluje u formaciji quarteta.

  Bend BluVinil su tokom snimanja albuma činili – Matej Nakić (vokal, gitara) ; Luka Načinović (solo gitara) ; Filip Knežević (klavijature) ; Bruno Jakelić (bass gitara, prateći vokal) ; Ante Lovrić Tancalo (bubnjevi)

  Matej Nakić član benda BluVinil nam pojašnjava – “Da, glazba BluVinila zaista ima taj retro moment koji je za našu milenijsku generaciju praktički moda i estetika. Ne opterećujem se pričama da su retro elementi lišeni inovativnosti – oni su samo još jedan od dostupnih alata koje autor može koristiti na kreativan, ali i na manje kreativan način. Ovisi o njemu.

  Bend BluVinil pratio sam uživo tokom njegovog nastupa na 4. muzičkoj manifestaciji CMC200 Slavonija Fest 2019., Slavonski Brod (30. i 31.08.2019. godine). Ne mogu reći da sam njihov nastup nešto posebno akceptirao. U masi raznih izvođača, nametnuti se, baš i nije lagan zadatak.

  Apaši” je album pop rock usmjerenja, ali koji posjeduje prijeko potrebnu izvođačku kvalitetu i prepoznatljivost. Radijski je prijemčiv i to će mu dati “prolaz” do mnogih muzičkih konzumenata. Nekom debut albumu više od toga i ne treba.

  Bend BluVinil je ovim albumom napravio dobar posao – imaju start koji mnogo obećava. Preloman za nastavak njihove muzičke karijere bit će im naredni album. On će nam dati odgovor – kojim putem BluVinil žele dalje ići, da li će kvalitativno napredovati, što će nam novo ponuditi? Ja im želim svako dobro – zaslužili su ga.

  BluVinil – “Apaši” – 1. Apaši ; 2. Moderna ; 3. 21 gram (ft. Vedran Ljubenko, vokal) ; 4. Komarac ; 5. Ova pjesma ; 6. Sigurna u nas ; 7. Julija ; 8. Iza zavjese ; 9. Obična ljubav

  Foto – Sanja Lydia Kulušić

  https://www.facebook.com/bluvinil / http://bluvinil.simplesite.com /

  YT – BluVinil – Moderna

  YT – BluVinil – Sigurna u nas