• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BEATZ & RHYMES – Solid Fare

  BEATZ & RHYMES – Solid Fare

  BEATZ & RHYMES – Solid Fare / Enerdjia Records, 2016 / CD, Digital / downtempo, lounge, trip Hop / Crna Gora

  Beatz & Rhymes je muzički dvojac iz Tivta / Podgorice i nastao je krajem 2014. godine. Oformljen je od strane prijatelja, Bojana Đukovića (aka Baby Inna’ Crib) i Milenka Braca Subotića (aka Wicked Ras). Po Bojanovom povratku iz Sjedinjenih Američkih Država, rodila se ideja o dvojcu i vrlo brzo poprimila konačan oblik.

  Album “Solid Fare” je debut izdanje koje ima potpis dvojca Beatz & Rhymes i urađen je mješavinom downtempo i lounge elemenata uz dodatak trip hop atmosferske muzike. “Muzika odiše suptilnošću i ritmovima koji nisu strani ljudima sa dobrim ukusima na ovim prostorima“, o samom albumu kažu njegovi tvorci.

  Podjela posla izgleda ovako – Bojan Đuković (aka Baby Inna’ Crib) svira sve instrumente + programming, a Milenko Braco Subotić (aka Wicked Ras) je zadužen za tekstove i vokale.

  Bojan i Milenko su svoj muzički izraz prilagodili onome što vole mladi. Album “Solid Fare” sadrži 10 kompozicija. Njihov kompletan autor, kako je naprijed i rečeno, je Bojan Đuković. Postprodukciju i mastering potpisuje Enerdjia Records, Herceg Novi, Crna Gora.

  Muzika koju donosi ovaj dvojac puna je neke lagane energije. Naoko mirna, ritmična je i melodična. Prava je zvučna kulisa za pravljenje lijepe klupske atmosfere. Beatz & Rhymes često javno nastupaju po crnogorskim klubovima. Zaslužuju da se čuju i mnogo šire. Bit će mi drago ako ova recenzija navede još nekoga da ih posluša. Uostalom, cijeli album dat je za free download i eto prilike da o naprijed rečenom steknete i svoj sud. Moj sud je pozitivan.

  Iskoristio bih ovu priliku predstaviti i izdavača ovog albuma. Enerđia Records je nezavisna muzička produkcija iz Herceg Novog, kojoj je cilj afirmacija muzičara i autora iz Herceg Novog i ostalih gradova Crne Gore. Osnivač i producent etikete je Nikola Krivokapić (Krusty) dugogodišnji DJ, producent i kompozitor elektronske muzike. “Bavimo se muzičkom produkcijom, online izdavaštvom, kao i promocijom i afirmacijom novih autora. Pozivamo sve zainteresovane umjetnike i sve koji bi željeli da na neki način sarađuju sa nama da nam se jave. Nudimo saradnju i pomoć pri produkciji i ujedno tražimo novu zanimljivu muziku lokalnih autora svih žanrova i bez cenzure!“, kažu iz Enerđia Recordsa.
  Više ima na web adresi – http://krustymusic.me

  Beatz & Rhymes – “Solid Fare” – 1. Hit and Run (Dub) ; 2. Shadow Rhymes ; 3. Shape Up ; 4. History (feat. PC) ; 5. Right Foundation ; 6. Catch Us ; 7. Misty ; 8. Certain Things ; 9. Eastern Sentiment ; 10. Izdrži

  Download link – http://www.mediafire.com/file/cmwc1pns6b9p6sg/Beatz+%26+Rhymes+-+Solid+Fare+%28Album%29.zip

  Fotografije: Borko Zogović / Tanja Topuzoska

  www.facebook.com/beatzrhymes / www.facebook.com/enerdjia

  YouTube – Beatz & Rhymes – Solid Fare

  *
  * *
  * * *
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  * * *
  * *
  *