• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  ARSEN I MATIJA DEDIĆ – Nastupi u Mostaru i Sarajevu

  ARSEN I MATIJA DEDIĆ – Nastupi u Mostaru i Sarajevu

  ARSEN I MATIJA DEDIĆ – Nastupi u Mostaru i Sarajevu

  Hrvatski Dom “Herceg Stjepan Kosača”, Mostar, 13. veljače 2015. godine i BKC Sarajevo, 14. veljače 2015. godine, ugostiti će dva vrhunska umjetnika – Arsena i Matiju Dedić.

  Arsen Dedić  je hrvatski književnik, pjesnik i kantautor. Napisao je, skladao i izveo mnoge dojmljive i misaone pjesme, te je svojim izvornim stilom stekao mnoge poklonike. Smatra se jednim od osnivača žanra šansone u Hrvatskoj. Uz glazbu, objavio je više zbirki lirike, ali osnovno određenje mu je glazba, kojom je, spajajući je s poetskim, stigao do vlastitog kantautorskog govora koji ga je najviše i obilježio. Javlja se kao skladatelj, interpret, pjesnik, producent, dirigent, svirač. Uglazbio je stihove Krleže, Cesarića i Goloba. Njegove pjesme su prevođene i obrađivane od strane mnogih izvođača, a za mnoge je i sam pisao, kao što su Gabi Novak, klape, Ibrica Jusić i dr. Veliki dio njegovog opusa čini primijenjena glazba za TV, film i kazalište. Dobitnik je velikog broja nagrada na području popularne glazbe. Uz ostale nagrade treba istaknuti Vjesnikovu, nagradu Slavenski, nagradu Premio Tenco, te Premio Brel i Porin za
  životno djelo.

  Matija Dedić hrvatski jazz pijanist i skladatelj, sin istaknutih hrvatskih glazbenika, pjevačice Gabi Novak i kantautora Arsena Dedića. Već s pet godina počeo je svirati klasičnu glazbu na klaviru. Slušao je skoro sve glazbene stilove te ubrzo otkriva jazz koji mu daje mogućnost više kreativnog i osobnog pogleda na glazbu. Tijekom godina svirao je u gotovo svim zemljama Europe te u SAD-u s velikim glazbenim imenima kao što su Alvin Queen, Martin Drew, Boško Petrović, Marc Murphy Band, Patrizia Conte, Gianni Basso, Miles Griffith, Anca Parghel, Tomi Emanuel, Jim Madison, Jeff Ballard, Salvatore Maiore i mnogi drugi. Dobitnik je brojnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja kao što su nagrada Porin za najbolji jazz album (“Octopussy”) i jazz skladbu (“Picture’s”), nagrada Hrvatskog društva skladatelja za album “Octopussy” kao najboljeg mladog hrvatskog skladatelja i autora u posljednjih 10 godina.

  Jedinstveni i neponovljivi Arsen i Matija Dedić svojoj publici u BiH priredit će noć za pamćenje. Turneja ova dva velika umjetnika počinje 13. veljače u Mostaru u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”, s početkom u 20 sati, nakon kojeg slijedi sarajevski “BKC” 14. veljače u 20 sati.

  YouTube – Arsen i Matija Dedić – Razgovor sa konobarom (Uživo, Subotica 2012)

  YouTube – Arsen & Matija Dedić – Tučepi, 15.7.2011.