• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  AMMARA MISTRIĆ – Muzička biografija

  AMMARA MISTRIĆ – Muzička biografija

  AMMARA MISTRIĆ – Muzička biografija

  Rođena sam 02.05.1991. godine u Sarajevu. Prve muzičke korake sam napravila davne 1996. godine na festivalu “Mali šlager“, u rodnom gradu. Muzičko obrazovanje počela sam sticati u Osnovnoj školi “Čengić Vila I” kroz vokalnu sekciju, a kasnije u procesu obrazovanja u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu. Kroz čitav život su se prožimali interni časovi i javni nastupi. Obrazovanjem u Srednjoj muzičkoj školi, smjer: Klavir i solo pjevanje, stekla sam zvanje (MOS) / teoretski odsjek. Nakon završetka pomenute škole, upisujem Muzičku akademiju na kojoj se zadržavam godinu dana u svrhu usavršavanja vokalnih sposobnosti. Trenutno sam vanredni sudent druge godine Komunikologije, Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru.

  Važniji nastupi:

  Festival: “Studentsko ljeto“, Maglaj. Nagrada: 1. mjesto.
  Festival: “Pjesma Mediterana“, Budva, 2010. Nagrada: 1. mjesto (Najbolji debitant).
  Učešće na muzičkom showu ZMBT (Zvijezda možeš biti ti), NTV Hayat 2015/16. Nagrada: Zvijezda medija Bosne i Hercegovine.
  Koncert grupe Regina, Trg BBI 2016. (Specijalni gost, duetska Eurosong pjesma “Bistra voda“).

  Muzička karijera s bendom (od 2009.) bilježi dugi niz nastupa koji se uglavnom svode na evente sa profesionalnom organizacijom i izvođenjem (privatni i javni eventi) te klupske svirke. Ponosna sam i na veliki broj odaziva za koncerte humanitarnog karaktera. Između ostalog, dijelila sam stage sa bendom Neverne bebe iz Srbije, pjevala prateće vokale Bebeku, Dadi Topiću. Tu je svakako i studijsko iskustvo. U pripremi su tri nove pjesme koje će se naći na mom albumu, prvijencu, za koje potpisujem muziku, stihove i aranžmane. Stil koji njegujem u svojim pjesmama je pop/rock, sa primjesama soula i funka. Sarađivala sam sa umjetnicima, grupama i bendovima iz Sarajeva i šire, te stekla iskustvo za dalji proces nadograđivanja u muzičkom putovanju koje tek prethodi. Ponosna sam na pjesmu “Šareni svijet” koja je posvećena slijepoj i slabovidnoj djeci u cilju prikupljanja sredstava za novi štampač na Brajevom pismu. Napisala sam pjesmu (himnu) “Osmijeh je moj znak“, za djecu oboljelu od raka i Roditeljsku kuću u Sarajevu gdje je video i finaliziran, a uskoro će ugledati svjetlo dana.

  Foto: Sanjin Hadžić

  Kratki pregled kroz video linkove i nastupe – Ammara Mistrić – U srce ; Ammara Mistrić – Something Got Me Started (Nastup na BHT, Simple Mind cover) ; Ammara Mistrić – Vrata snova ; Ammara Mistrić – Šareni svijet (Colorful World) – Rotary Club Sarajevo Ilidža

  YT – Ammara Mistrić – Nikada

  YT – Ammra Mistrić – Simply the best (BHT1 Live@Opušteno nedjeljom, Tina Turner cover)