• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ALEKSANDAR DUJIN ORKESTRA & NEVENA RELJIN – Zvuci kao boje

  ALEKSANDAR DUJIN ORKESTRA & NEVENA RELJIN – Zvuci kao boje

  ALEKSANDAR DUJIN ORKESTRA & NEVENA RELJIN – Zvuci kao boje / PGP RTS, 2021 / CD / pop sa jazz elementima / Srbija

  Aleksandar Dujin Duja, rođen je 1959. godine u Zrenjaninu, Srbija. Osnovnu i srednju školu (gimnaziju) završio je u Novom Sadu. Potom je upisao The Vienna Conservatory, na kojem je diplomirao 1983. godine na jazz odjeljenju kod prof. Fritz Pauera. Aleksandar Dujin od tada djeluje kao jazz pijanista, aranžer i kompozitor. Tokom profesionalne muzičke karijere, od bezmalo pola vijeka, nakon više od 100 autorskih instrumentalnih kompozicija koje je stvorio – upravo ovim muzičkim materijalom – napravio je prvi stvaralački iskorak u muziku sa vokalima. “To je jedno pop izdanje sa jazz elementima, ali ima i drugih žanrova. Mislim da sam uspeo da napravim jednu priču koja je zaokružila sve one muzičke stilove koje sam u životu svirao. Ovo je jedan od najboljih albuma koje sam u svojoj karijeri napravio“, naveo je Dujin. Pored sjajne muzičke karijere, angažovan je i kao direktor Muzičke produkcije RTV-a (Radio-televizija Vojvodine).

  Dujinovo ime i djelo, mnogi znaju i kroz muziku Đorđa Balaševića, sa kojim je dugo sarađivao. Za klavirom je, uz Đoleta, bio više od 40 godina. “Sarađivali smo 42 godine, a čim je toliko trajalo, znači da je imalo smisla. Nije to bio samo rad, nego i druženje. Bilo je to životno iskustvo. Njegov gubitak je bio veliki, ali ja se protiv takvih tužnih stvari borim radom i stvaranjem“, rekao je Aleksandar Dujin.

  Nevena Reljin je vokalna solistkinja džez i latino muzike, ali i drugih muzičkih žanrova. Diplomirani je profesor solfedža i muzičke kulture. Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” završila je u Novom Sadu, kao i Akademiju umetnosti. Aktivno se bavi muzikom i nastupa sa eminentnim muzičarima i orkestrima kao što su Vojvođanski simfoničari, Aleksandar Dujin Orchestra, Novosadski big bend, Teodulija feat. Madam Piano, Parni valjak, Kokan Dimuševski, Vladimir Labat i mnogi drugi. Nastupa u teatrima širom zemlje, kao i na brojnim festivalima u regionu. Zaposlena je u Srpskom narodnom pozorištu kao član Operskog hora. Foto Nevene Reljić načinio – Slobodan Vučković. 

  Aleksandrova sestra, doktorka književnosti, Mirjana Brković, napisala je tekstove za 11 pjesama sa albuma “Zvuci kao boje“, a Aleksandar Dujin potpisuje 2 teksta. “To su poetski stihovi za koje sam ja napravio muziku. Mislim da sam uspeo da napravim jednu priču koja je zaokružila sve one muzičke stilove koje sam u životu svirao. To je jedno pop izdanje sa džez elementima, ali ima tu i drugih žanrova“, naveo je poznati pijanista. Cijeli album rađen je studiozno, o čemu najbolje govori činjenica da je prva pjesma – “Nikad više – ne” – nastala 2018. godine, a da je album završen tek sada (maja 2021. godine). Beogradski PGP RTS objavio je taj novi album pod nazivom – “Zvuci kao boje“.

  DiskografijaVojvođanske impresije – Klavirski koncert Aleksandra Dujina (CDr, album, Radio 021, 2003) ; Aleksandar Dujin Orkestra & Nevena Reljin – Zvuci kao boje (PGP RTS, 2021)

  U snimanju albuma učestvovali suNevena Reljin (vokal) ; Aleksandar Dujin (klavir) ; Saša Ignjatović (udaraljke) ; Ivan Zoranović (gitare) ; Vladimir Jakovljević (gitare) ; Ervin Malina (kontrabas) ; Petar Radmilović (bubnjevi) ; Milena Janćurić (flauta) ; Bunford Gabor (saksofoni) ; Dragan Kozarčić (truba) ; Vladimir Nežić (trombon) ; Kristof Jan (violončelo) ; Svetlana Palada (prateći vokal) ; Zoran Šandorov (prateći vokal) – uz gosteNemanja Radošević (vokal, 11) ; Sergej Šapovalov (violina, 11) ; Snežana Tominčić (violina, 11) ; Borut Pavlić (viola, 11)

  Album “Zvuci kao boje” nema slabih tačaka. Muzika je plesna, tekstovi pjesama životni. Muzička slika je bogata i raznovrsna zahvaljujući velikom broju uključenih muzičara sa raznim instrumentima. Sve na jedan viši nivo donose majstorski urađeni aranžmani. Konačan pečat dala je profesionalna produkcija. Jednom riječju – masterpiece. Ovakvo muzičko djelo zaslužuje opću i dužnu pažnju svih onih koji muziku cijene kao umjetnost.

  Obzirom da je album “Zvuci kao boje” poromovisan tek ovih dana, teško je sada odrediti njegovu sudbinu – budućnost. Sve to ovisi od mnogo elemenata. Neki bitni elementi su u rukama muzičara, a neki su i van njihovog dometa. Sinergijom svih tih elemenata – svačiji uspjeh je zagarantovan. Nadam se da će takav slučaj biti i kod ovog diskografskog izdanja.

  Ono što imam na raspolaganju, uključio sam da vam “približim” ovo diskografsko izdanje. Tekst ove recenzije je na regionalnom web portalu Barikada – World of Music (www.BARIKADA.com), plus i na nekoliko Facebook grupa kojima sam član, a muzika će biti predstavljena u jednoj od narednih emisija muzičko-informativnog radijskog serijala Krilati kotači. Od mene – toliko. Što vi, ostali, možete dati zasluženom uspjehu ovog izdanja sa svoje strane!?!

  Aleksandar Dujin Orkestra & Nevena Reljin – “Zvuci kao boje” – 1. Čarolija ; 2. Ti si moja molitva ; 3. Visok toranj crkve ; 4. Nikad više – ne ; 5. Nek pomisli svet ; 6. Put kroz san ; 7. Osmeh ; 8. Pismo ; 9. Večeras ću ; 10. Prolećna pesma ; 11. Ne postoje ; 12. Niska bisera ; 13. Izbledele slike

  Photo: Alekandar Dujin (Novosadski džez festival)

  https://www.facebook.com/AleksandarDujinDuja / https://www.facebook.com/nevena.reljin.1 /

  YT – Aleksandar Dujin orchestra i Nevena Reljin – Ti si moja molitva – (Video 2021)

  YT – Aleksandar Dujin orkestra i Nevena Reljin – Niska bisera – (Audio 2021)