• Radio show

    MŠ Pučišća, Brač

    Davor Matošević - MySpace

    Kontakt

  • Davor Matošević - YouTube

    ex-YU-singles

    Mixcloud - Radio shows

    Reklamno mjesto 8

    Reklamno mjesto 9

  • Recenzije »

    GRUPA VIGOR – Okus ljubavi

    GRUPA VIGOR – Okus ljubavi

    GRUPA VIGOR – Okus ljubavi / Croatia Records, 2024 / CD, Digital / pop / Hrvatska

    Grupa Vigor je iz Osijeka i postojala je još davne 1992. godine, a svoj proboj na hrvatskoj muzičkoj sceni doživjela je 2013. godine objavom svog velikog hita, “Još fališ“, inače obradom grčke pjesme “Kanenas” u izvođenju Anna Vissi. Upravo ih je ta pjesma i dovela u sami vrh hrvatske zabavne muzike. Nakon toga, uslijedio je diskografski ugovor sa izdavačkom kućom Miroslava Škore, “Campus“, za kojeg izdaju album – “Još fališ” sa 10 novih pjesama. Uslijedili su hitovi – “Divna“, “Da sam ja on“, “Život je raj” – koji su Grupu Vigor još više pozicionirali u sami vrh hrvatske zabavne muzičke scene.

    U vrlo kratkom roku, osvajaju i slovensko tržište te i u toj susjednoj im državi postaju velike zvijezde. Uslijedili su koncerti po Australiji, Kanadi, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji… Grupa Vigor je jedan od rijetkih izvođača koji godišnje broje više od 80 koncerata.

    Nakon prvog albuma, uslijedili su hitovi – “Merak” s Miroslavom Škorom, “Vino rumeno” s Lidijom Bačić (pjesma je 40 sedmica provela na hrvatskoj top listi), “Marija“, apsolutni hit 2017. godine te pjesma “Šatori” koja je u rekordnom roku, od samo 10 dana, premašila milijun pregleda na YouTube kanalu.

    Novi album Grupe Vigor, “Okus ljubavi“, našao se na prvom mjestu najprodavanijih albuma Hrvatske u prvoj sedmici po izlasku, a dva mjeseca nakon izlaska, album se i dalje nalazi u top 5-top 10 najprodavanijih izdanja.

    DiskografijaJoš fališ (Cantus, 2015) ; Okus ljubavi (Croatia Records, 2024)

    Članovi Grupe Vigor su – Mario Roth (lead vocalist) ; Sebastijan Novoselec (electric guitar, backing vocalist) ; Stjepan Rudinski (tambura, violin, saxophone, clarinet, acoustic guitar, backing vocalist) ; Robert Jaman (keyboardist, backing vocalist) ; Goran Đurković (percussion, backing vocalist)

    Pop muzika nije u okvirima mog primarnog interesa, ali pošto sam odslušao album Grupe Vigor, “Okus ljubavi“, spoznao sam da i u tom muzičkom fahu postoje izuzeci koji zrače kvalitetom. U te “izuzetke” spadaju i članovi Grupe Vigor. Potvrdu mojih prethodnih riječi dala je i činjenica da su tim albumom članovi Grupe Vigor dospjeli u vrh Top-liste prodaje tog albuma u Hrvatskoj tokom 2024. godine.

    Ovaj album slijedi način kako u današnje vrijeme nastaju novi albumi. Prvo se plasiraju single izdanja, da im se i vremena i prostora za promociju, a album se kompletira kao završna faza cijelog posla. Mislim da to daje veću šansu pojedinim pjesmama da se predstave i promovišu u odnosu na vremena kada su se sve pjesme odjednom objavljivale na nekom albumu. Nova vremena, novi adeti (običaji).

    Članovi Grupe Vigor su sarađivali sa poznatim interpretatorima kao što su – Miroslav Škoro, Lidija Bačić, Neda Ukraden i TS Mejaši. Time su obogatili svoj muzički izraz, time su povećali uspjeh svog muzičkog rada.

    Budućnost ove grupe uopće nije upitna. U glavnoj ulozi je Mario Roth – i na autorskom i na izvođačom planu. Tu su neizostavni i ostali članovi grupe. Među autore materijala sa albuma “Okus ljubavi” treba pomenuti i ova vrijedna i odavno dokazana imena – D. Dumančić, T. Huljić, D. Bačić, M. Šenkovski Geronimo i još mnogi drugi.

    Okus ljubavi” je album za svaku kuću, za svaku priliku.

    Grupa Vigor – “Okus ljubavi” – 1. Diana ; 2. Bez tebe ludim ; 3. Okus ljubavi ; 4. Caka ; 5. Bol ; 6. Naša noć ; 7. Drugo ime ljubavi ; 8. Marija ; 9. Sve što imam ; 10. Merak (feat. Miroslav Škoro) ; 11. Šatori (feat. Isaac Palma) ; 12. Viva l’amore (feat. Neda Ukraden) ; 13. Vino rumeno (feat. Lidija Bačić Lille) ; 14. Suzana (feat. TS Mejaši) ; 15. Trava – Bonus track – 16. Badnja večer

    Foto – Screenshot

    https://www.facebook.com/grupavigor/ Grupa Vigor – “Okus ljubavi” (Full album)

    YT – VIGOR – Okus ljubavi

    YT – VIGOR – Diana