• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  49. GITARIJADA ZAJEČAR – Konkurs

  49. GITARIJADA ZAJEČAR – Konkurs

  49. Gitarijada Zaječar – Konkurs

  Ustanova “Gitarijada Zaječar” raspisuje KONKURS za učešće na 49. Gitarijadi

  Pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi sa područja jugoistočne Evrope koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu se popunjavaju isključivo elektronskim putem – popunjavanjem elektronskog obrasca na oficijalnom sajtu 49. Gitarijade: www.gitarijada.org. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem ili engleskom jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg). Bendovi su takođe u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu GITARIJADE. Konkurs se zvanično otvara 15.03.2015. godine u 00:00, a zaključuje 22.05.2015. godine u 24:00. Nepotpune, neblagovremene i prijave koje nisu u skladu sa uslovima konkursa, neće biti razmatrane. Zvanična lista validno prijavljenih bendova biće objavljena 24.05.2015 godine na oficijalnom sajtu Festivala.

  Po odluci Stručnog žirija, od ukupnog broja prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove Konkursa, u završni program Festivala plasiraće se ukupno 12 bendova. Na osnovu glasova publike, u završni program plasiraće se još dva benda sa njaviše osvojenih glasova. Online glasanje preko oficijalno sajta www.gitarijada.org počinje 25.05.2015. godine u 00:00, a zaključuje se 03.06.2015. godine u 24:00. Odluka Stručnog žirija i rezultati glasanja publike biće objavljeni na Press konferenciji 04.06.2015. godine.

  Stručni žiri 49. Gitarijade:

  Branimir Lokner, rock kritičar i publicista (SRB); Igor Polak, predstavnik HHF-a (CRO); Igor Bašin, novinar, muzičar i publicista (SLO); Dragutin Matošević, novinar (BiH); Panta Džambazovski, novinar i rock kritičar (MK); Vasko Gromkov, Festival Silata na rok (BG); Dragiša Radulović, PR menadžer (SRB); Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202 (SRB) i Marko Ranđelović, Ustanova Gitarijada Zaječar (SRB).

  Svi bendovi koji se budu plasirali u završni program 49. Gitarijade, stiču pravo učešća na Rock Akademiji, koja će biti održana u Zaječaru od 25-29.07.2015. godine. Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Rock Akademije i završnog programa Festivala snosi organizator. Završni program 49. Gitarijade biće održan u Zaječaru od 30.07. do 01.08.2015. godine.

  Nagrade 49. Gitarijade:

  Pobednik 49. Gitarijade po oceni stručnog žirija – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška)
  Pobednik 49. Gitarijade sa područja Republike Srbije – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška)
  Pobednik 49. Gitarijade po glasu publike – (snimanje video spota i PR podrška)