• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  20. GODINA MEĐUNARODNE LJETNE GLAZBENE ŠKOLE PUČIŠĆA

  20. GODINA MEĐUNARODNE LJETNE GLAZBENE ŠKOLE PUČIŠĆA

  20. GODINA MEĐUNARODNE LJETNE GLAZBENE ŠKOLE PUČIŠĆA

  U Pučišćima, na otoku Braču, održava se 20. Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća (nadalje: škola), projekt koji je postao je prepoznatljiv brand turističke i kulturne destinacije u Hrvatskoj i u svijetu. Na školi se održavaju radioice klasične, jazz i pop glazbe. Klasična glazba održava se u Pučišćima, a Jazz radionice održavaju se u Bolu gdje nakon petnaest godina takve suradnje s Bolom, od slijedeće (2016.) godine postaje posve novi projekt, “Jazz workshop Bol”.

  Desetodnevne radionice puna dva mjeseca voditi će 40 priznatih hrvatskih pedagoga i poznati pedagozi i glazbenici iz prestižnih akadedemija raznih zemalja Europe i Rusije. Trenutno u Pučišćima je ruska pijanistica, prof. Irina Osipova, predsjednica ruske EPTE koja dolazi već petu godinu za redom. U periodu od 21.08.2015. – 31.08.2015. radionice gitare voditi će profesor sa švicarskog konzervatorija, Anders Miolin, rodom iz Švedske, jedan od pet glazbenika na svijetu koji sviraju trinaestžičanu gitaru. Poliglota je, uz 9 jezika odlično govori i hrvatski.

  Koncepcija programa je individualna nastava, nastava u skupini instrumentalista kao i nezaobilazni koncerti diljem Brača. Do danas je održano 20 nastupa (koncerata klase, završnih koncerata). Kao i svake godine,  i ove je svoje prijave poslalo cca 300 polaznika koji su stigli i oni koji će stići (zajedno sa pratnjama) iz raznih zemalja svijeta, različitih godina naobrazbe, od osnovnih i srednjih glazbenih škola, akademija, profesora na usavršavanju kao i samoukih glazbenika.

  Polaznici dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Bugarske, Italije, Mađarske, Švedske, Švicarske, Francuske, Finske, Norveške, Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Singapura, Rusije, Ukrajine, Kanade, Amerike, Novog Zelanda, Kine, Japana, Irana, Madeire, Venezuele, Ujedinjenih Arapskih Emirata…

  Projekt obuhvača tri segmenta: znanost, kulturu i turizam. Vezano uz znanost radi se o 40 radionica na raznim instrumentima ; vezano uz kulturu radi se o 70 nastupa (koncerata), a vezano uz turizam radi se o cca 10 000 noćenja. Popis radionica, molimo, pogledati na http://www.music-school-pucisca.com/program.html . Koncerti klase i završni koncerti radionica u periodu 21.07.2015. – 31.07.2015., održani su 20., 29., i 30.07.2015. godine.

  http://www.music-school-pucisca.com/multimedia.html

  Organizator:
  Vesna Vrandečić
  Zagreb, Hrvatka
  mob: 091 798 66 74